Odmor po vašoj mjeri u svako doba

Izvanredno bogata prirodnim ljepotama i očuvanom kulturnom baštinom, specifična po svojoj raznolikosti, Hrvatska nudi bezbroj mogućnosti uživanja u čarobnoj prirodi, na čistome zraku.

 

Provozajte se biciklističkim stazama kojima su davno hodile rimske legije, uronite u dubine mora i uživajte u netaknutom kulturnom blagu podmorja. Ako vas svježina čistoga zraka i hladnih izvorskih voda umori, pročistite um uživajući u blagodatima termalnih voda i opuštajućim masažama, a potom udovoljite svojim nepcima kušajući tradicionalna svježe spremljena jela sa stolova domaćina uz izvrsna hrvatska vina. Ako ipak morate, nakon svega se posvetite poslu u jednoj od vrhunskih kongresnih dvorana pa ni to zasigurno neće biti problem, zar ne?

 

Bogatstvo i ljepota Kvarnera

Na mjestu gdje padine Učke uranjaju u Kvarnerski zaljev nastali su jadranski biseri Opatija i Rijeka. Ova dva grada povezana su kulturom, običajima, a i dugom zajedničkom poviješću kroz koju je svaki na svoj način privlačio svjetsku političku, gospodarsku i umjetničku elitu. Iskusite bogatstvo i ljepotu Kvarnera kroz bogato kulturno nasljeđe i kušanje autohtone kuhinje.

 

Rijeka je trgovačko i bankarsko središte, kao i jedna od najvažnijih europskih luka. Svojim kreativnim duhom privlači bogate industrijalce i poslovne ljude iz čitavog svijeta, a svoju nježniju stranu pronalazi u Opatiji, muzi slavnih pjesnika, glazbenika i skladatelja.

 

Bogato kulturno nasljeđe njeguje još od antike, a vizualno atraktivna industrijska arhitektura i mnoge manifestacije koje održavaju živost u gradu tijekom čitave godine Rijeku čine jednim od međunarodno poznatih centara urbanog turizma. S druge strane, kraljevski renome i šarm pomno njegovanih parkova i perivoja Opatija nastavlja obogaćivati novim vrijednostima, braneći status jedne od najslavnijih europskih turističkih destinacija.

 

Jedinstveni gastronomski užitak okusite u vrhunskim restoranima i autentičnim primorskim konobama, dok vas neprocjenjiva ljepota kulturne tradicije koja traje još od rimskih vremena uvodi u priču kraja u kojem ljudi stoljećima njeguju običaje. Neki od njih, poput zvončara i karnevalske tradicije, postali su dio svjetske kulturne baštine zaštićene od strane UNESCO-a. Splet morske soli i svježeg zraka pruža odmor za dušu, izlječenje za tijelo, a i poticajna je poslovna klima za razmjenu ideja.

 

Obogatite boravak sudjelovanjem na pregršt događanja, poput Ledene čarolije u Opatiji ili međunarodnim riječkim karnevalom koji svake godine privlači na desetke tisuća ljubitelja zabave pod maskama.