Jedinstvena pozicija između mora i gorja stvorila je specifičnu gastronomsku priču koja počiva na spoju lagane primorske kuhinje okrenute ribi i morskim plodovima te kontinentalnih specijaliteta, uglavnom mesnih jela. Tradicija u rukama vrhunskih kuhara upućenih u tajne suvremenog kulinarstva rezultira neponovljivim skladom okusa u restoranima svjetskog glasa, ali i autentičnim domaćim konobama i oštarijama koje nude izvornu hranu ovog podneblja.

 

Svako godišnje doba u jela unosi svoje sastojke, s proljećem u znaku sočnih trešanja i divljih šparoga gustih planinskih šuma, nenadmašnom ljetnom ponudom kvarnerskog škampa, svježe ribe i školjki, a u jesen šumski plodovi poput gljiva i čuvenih lovranskih maruna. Isprobajte autohtone namirnice i poznate specijalitete na posebnim manifestacijama kao što su Gourmet priča Opatijske rivijere koja predstavlja ponudu škampi i riba, te jela tradicionalne recepture na Ri gastro.