U Rijeci je sve nadohvat ruke. Dođete li vlastitim prijevozom ili ne, svejedno, priuštite si puno zanimljive šetnje jer na taj način otkrivate male tajne grada. U samom centru nalaze se autobusni i željeznički kolodvor, te pomorski terminal. Sa sva tri mjesta možete pješice stići do gradskih hotela i hostela

 

Kada se jednom smjestite i odlučite krenuti u razgledavanje također možete pješice. U blizini su muzeji, galerije, gradske plaže, šetnica Molo Longo uz samo more, restorani, noćni život... Neka vas ne obeshrabre brojni usponi koji kreću iz centra. Njima, u svega nekoliko minuta, stižete do zanimljivih djelova grada s kojih se pruža nezaboravan pogled na zaljev. Preporučamo šetnju do Trsata do kojeg vode stube Petra Kružića izgrađene 1531. godine ili pak šetnju do plaža na Pećinama ili Kantridi. U srcu grada, uz samo more, nalazi se lukobran pretvoren u šetnicu Molo Longo dugu dva kilometra. 

 

Na usluzi su vam i vodiči Udruge turističkih vodiča Kvarnera čije će vam znanje i iskustvo šetnju Rijekom pretvoriti u zanimljiv događaj.