Mobilne aplikacije

< >
Mobilne aplikacije Mobilne aplikacije

Aplikacije koje vaš mobilni uređaj pretvaraju u pravog stručnjaka za Rijeku i okolicu. Pronađite i upoznajte zanimljive lokacije, odaberite smještaj, mjesto za iskušavanje lokalnih specijaliteta, doznajte što se događa po gradu, uskočite u proširenu stvarnost, biciklirajte po Rijeci i okolici bez gubljenja, neka vaši mobilni uređaji budu izvor servisnih informacija...


Rijeka Connect: riječka proširena stvarnost

Rijeka Connect je turistička aplikacija za pametne telefone bazirane na iOS i Android platformama, a korisnicima omogućuje povijesni prikaz kulturnih znamenitosti grada Rijeke pomoću proširene stvarnosti (Augmented Reality). Sadržaj aplikacije je, uz hrvatski jezik, prilagođen na 3 strana jezika – engleski, talijanski i njemački. Aplikacija uz prikaz od preko 50 lokacija kulturnih znamenitosti podijeljenih u 4 kategorije (znamenitosti, muzeji, religija i arhitektura) nudi i kalendar događanja.

 

Rijeka Connect mapa nudi dva različita prikaza lokacija. Prvi, klasični prikaz s pinovima na mapi nadopunjen je s filtracijom po kategorijama da se rastereti prikaz, smanji broj pinova i korisniku prikaže samo ono što ga zanima. Drugi prikaz je prikaz nadopunjene stvarnosti koji korisniku u trodimenzionalnom prostoru prikazuje smjer i udaljenost u kojem se određena lokacija nalazi. Dualni prikaz mape funkcionira ovisno u kojem položaju korisnik drži telefon. Horizontalni položaj prikazuje klasičnu mapu, a vertikalni “augmented reality” mapu. Nakon prvog pokretanja korisnik u potpunosti može uživati u aplikaciji i u situacijama kada mu je podatkovni promet nedostupan. 

 

Preuzimanje aplikacije 

Android

iPhone

 

 

Bike Rijeka

Mobilna aplikacija Bike Rijeka objedinjava četrdesetak biciklističkih staza koje se protežu kroz 8 gradova i općina Riječkog prstena: Rijeku, Kastav, Klanu, Viškovo, Jelenje, Čavle, Kostrenu i Bakar. Najveća je pažnja posvećena prikazu staza i navigacija po njima, a staze se mogu birati po težini ili jednostavno prema lokaciji na karti.
Navigacija stazom, osim same putanje, prikazuje i statistiku vožnje, vrijeme vožnje, prijeđenu udaljenost i brzinu. Tijekom vožnje, na Google karti prikazane su i atrakcije uz koje se prolazi, moguće je pronaći kontakt informacije o ugostiteljskim objektima, smještaju te ostale pomoćne servise.

Preuzimanje aplikacije 
Android

iPhone