Your alt text
visitRijeka
visitRijeka
visitRijeka - Facebook visitRijeka - Youtube visitRijeka - Twitter visitRijeka - Instagram visitRijeka - Flickr visitRijeka - Issuu
visitRijeka - shadow under header

Srpanj u Rijeci


Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Uvodnik

U ritmu ljeta

U najtopliji dio godine povlačimo se na terase i u što „deblji“ hlad, a organizatori programa nas i tamo slijede, pa se koncerti iz klubova sele na otvorene prostore, dok Ljeto na Gradini nudi cijeli spektar programa u prirodnom hladu drevnog Trsatskog kaštela.

Na zrak izlaze i likovna djela u sklopu izložbe Pul kaštela, a ovaj nas mjesec očekuje i nastavak Riječkih ljetnih noći, ove godine nastalih zajedničkim snagama svih riječkih kulturnih ustanova. Guvernerova palača, popularni Guver, otvorila je svoj vrt ljubiteljima vrhunskih piva i hrane s grilla, a u udruzi Ri Rock se ni preko ljeta ne odmara, već se organizira niz ljetnih koncerata...
Potpuni i detaljni popis svih događanja u srpnju u Rijeci nalazi se u našem kalendaru događanja.


Novosti i najave


Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Riječke ljetne noći po cijelome gradu

Nakon početka u lipnju, Riječke ljetne noći pretaču se i u srpanj.

Ovaj kazališni festival koji riječke trgove, ulice i ostale popularne gradske lokacije svakog ljeta pretvara u kazališnu pozornicu, ovoga je puta okupio sve kulturne ustanove grada Rijeke što je rezultiralo nikad raznovrsnijim programom. Uz izbor predstava HNK Ivana pl. Zajca i gostovanja, moći će se pogledati i predstave za najmlađe Gradskog kazališta lutaka, u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti i Malom salonu organizira se niz performansa, a Art-kino Croatia ove će godine obogatiti program Riječkih ljetnih noći prikazujući filmske hitove pod zvijezdama u dvorištu između Art-kina i Kapucinske crkve. Muzej grada Rijeke izložbom „Kazalište priča“ po prvi put predstavlja svoju zbirku kazališne građe, a Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja ugošćuje Međunarodno natjecanje mladih pjevača „Zinka Kunc Milanov“.


Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Ljeto na Gradini počinje s tisućama svijeća

Ljeto na Gradini manifestacija je koja svako ljeto iznova oživljava čarobni prostor Trsatskog kaštela, a svečano otvorenje 1. srpnja uz tisuću svijeća, glazbu i ples bit će najbolji uvod u događanja koja nas očekuju kroz sljedeća tri mjeseca.

Srpanj će imati nekoliko glazbenih događanja uz Work the Floor Sunset Party, koncerte Love Runners banda, Jose Butorca te klape Grobnik, za ljubitelje mode tu je „City 45 20 - Festival mode“, u sklopu književne večeri predstavit će se Ri lit, neformalna skupina autora iz Rijeke, a očekuju nas i dvije predstave – „Muškarci su s Marsa, žene s Venere“ i „Priča o Edith Piaf“ Ksenije Prohaske.
Riječani i njihovi gosti će sve do 15. rujna imati priliku uživati u raznolikom kulturno-zabavnom programu koji će ih za vrijeme ljetnih vrućina tjerati u prirodni hlad drevnog kaštela.


Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Pul Kaštela – umjetnost na otvorenom

Već 24 godine za redom Trsat na jedan dan postaje izložbeni prostor.

Tradicionalna likovna izložba na otvorenom „Pul Kaštela“ 5. će srpnja ponovno zauzeti jednu od najstarijih ulica grada Rijeke, ulicu Petra Zrinskog, gdje će na pročeljima kuća svoje radove izložiti niz profesionalnih umjetnika i hobista. Otvorenje izložbe zakazano je za 11 sati ispred Svetišta majke Božje Trsatske uz nastup Prvih riječkih mažoretkinja i Gradske glazbe Trsat, a izloženi radovi moći će se pogledati sve do 19 sati. Proglašenje dobitnika i podjela nagrada koje dodjeljuje stručni ocjenjivački sud održat će se na Trsatskom kaštelu u 19.30 sati, uz prigodni kulturno-zabavni program.


Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Nema odmora za alternativce - Delta Summer Street Session Festival

Vrijeme je za drugu epizodu četvrte sezone Delta Summer Street Session festivala kojim se Udruga Ri Rock bori protiv ljetne alternativne koncertne suše, promovirajući bendove riječke alternativne scene uz goste iz drugih gradova i država.

Zanimljivost ovogodišnjeg DSSS festivala je i da su ovoga puta organizaciju preuzeli dugogodišnji volonteri i novopridošli članovi Udruge Ri Rock uz mentorstvo i savjetovanje starijih članova. U petak 10. srpnja nastupit će riječke grupe The Magic Bum i Silk Milk te Opatijci Forest Echoes, a drugi dan festivala, 11. srpnja, Ričke, Trade i Acidental One iz Rijeke i Vaanka Schkvare iz Labina. Festival se održava na Delti, ispred prostorija Udruge Ri Rock, a ulaz na DSSS je besplatan.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Ljetni pivski vrt ispred Guvera

Popularni Guver prošli je mjesec svoj vrt otvorio svima željnim dobre zabave, dobre hrane i vrhunskog piva, a otvorenim će ostati svaki vikend sve do 23. rujna.

Ovo je prvo događanje ovakvog tipa u Rijeci, od prve je odlično prihvaćeno, pa se i za srpanj najavljuju brojna gostovanja vrhunskih craft pivovara i gril majstora, uz glazbu i unikatni ambijent „Guvernerovog vrta“.


Ukratko

 Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Six Martinis Save Us

Početkom mjeseca, 4. srpnja, u Rijeci se sprema još jedno izdanje Six Martinisa, kulturno-umjetničkog programa koji spaja vizualnu umjetnost i elektronsku glazbu. Hartera će ugostiti vrhunska imena elektronske scene - iz Berlina stižu Jonas Saalbach i Andrea Ljekaj, mladi i talentirani artisti Save Us Recordsa, a ovim programom želi se naglasiti ponovno otvaranje klupske kulture queer zajednici u kojoj se ista razvila na idealima jednakosti i inkluzivnosti.


Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Akustična terasa Beertije

Terasa The Beertije na Trsatu svakako je jedno od najugodnijih mjesta za provesti tople riječke ljetne noći, a da bude još ugodnije Beertijaši organiziraju niz akustičnih koncerata na otvorenom. Tako će se u srpnju moći poslušati grupe The Singles, Tri Kralja i The Janitors i dvije kantautorice - Irenu Žilić i Saru Renar.


Program za strane turiste u Astronomskom centru

Astronomski centar Rijeka i za ovu je turističku sezonu pripremio program za strane turiste - svake srijede u 19.30 sati u digitalnom planetariju prikazivat će se film „Back to the Moon: For Good“ (Povratak na Mjesec: zauvijek) na engleskom jeziku. Ovaj nagrađivani dokumentarni film promovira natjecanje Google Lunar XPrize čija nagrada iznosi 30 milijuna dolara za tim znanstvenika koji do kraja 2015. godine uspiju spustiti privatnu letjelicu na površinu Mjeseca.


Preporuka


Riječke plaže

Želite odmor u krugu obitelji, aktivan sportski odmor, romantiku, osamu ili provod – Rijeka ima plažu za svačiji gušt..

Zbog mediteranske klime u Rijeci sezona kupanja počinje u proljeće i traje do kasno u jesen. Dvije riječke plaže, Ploče i Kostanj, ponosne su vlasnice Plave zastave, najboljeg dokaza o čistoći riječkog mora. More je čisto i plavo, sunce mami, a plaže su brojne, raznolike, velike i bučne, male i osamljene, šljunkovite, betonske, stjenovite, skrivene... više>


visitRijeka
Kalendar događanja
Biciklistička transverzala
Trsat
Kretanje po Rijeci


Rijeka kandidat.

Rijeka Connect - pretvorite vaš mobilni uređaj u stručnog vodiča po Rijeci

Preuzmite aplikaciju

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.Turistička zajednica grada Rijeke – Turistički ured ,Užarska 14 / 51000 Rijeka
tel. +385 51 315 710, fax. +385 51 315 720, e-mail: Rijeka@visitRijeka.hr

Turistički informativni centar ,Korzo 14 / 51000 Rijeka
tel. +385 51 335 882, e-mail: info@visitRijeka.hr