Your alt text
visitRijeka
visitRijeka
visitRijeka - Facebook visitRijeka - Youtube visitRijeka - Twitter visitRijeka - Instagram visitRijeka - Flickr visitRijeka - Issuu
visitRijeka - shadow under header

Veljača u Rijeci


Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Uvodnik

Mjesec obojan karnevalskim bojama

Veljača je poznata kao mjesec ljubavi, i za ljude i za mačke, a u Rijeci i okolici još više kao mjesec ljubavi prema karnevalu.

Od šarene mase karnevalskih događanja u našem smo novom newsletteru izdvojili dva velika sportska – Carnival Snowboard Session i Maškarani auto-rally Pariz – Bakar, karnevalske zabave na Delti te ono što svi najviše očekuju – Dječju i Međunarodnu karnevalsku povorku. Uz maškaranu vladavinu proguralo se još nekoliko ne-karnevalskih najava – prvi riječki eno-gastro festival WineRi, izložba pasa CACIB 2017, a podsjećamo da, ukoliko već niste, posjetite izložbu „Divovi Patagonije“ jer nas istekom veljače ova putujuća izložba napušta, nakon skoro 8 mjeseci gostovanja.
Kalendar događanja od veljači u pdf-u možete prolistati na našem ISSUU profilu, a najfriškije stanje događanja u Rijeci i prstenu možete pronaći na našim ŠTA DAnas? mrežnim stranicama.


NOVOSTI I NAJAVE


Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Ponovno se borda uz samo more – dolazi nam Carnival Snowboard Session!

U Zagrebu se ove godine po prvi puta skijalo u centru grada, a u Rijeci se borda uz samo more još od 2008. godine.

Razlog zbog kojeg u centru Rijeke sniježi već godinama je Carnival Snowboard Session, a organizatori iz snowboard kluba Nine ove nam godine na Gat Karoline Riječke donose ovo jedinstveno međunarodno gradsko snowboard natjecanje 4. veljače. CSS još jednom obećava uživanje u egzibicijama vrhunskih snowboardera iz cijele Europe, a tu je i bogati popratni program – drugu godinu za redom održava se Carnival Snowboard Film Festival u Filodrammatici s amaterskim snowboard clipovima, kao novost najavljen je Carnival Snowboard Session Kids, natjecanje malih ridera, a vikend pun vratolomija zatvorit će koncert grupa Kiša metaka, Reinkarnacija i Ličo & Palačinka Soundsystem u Palachu.


Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Karnevalsko rally ludilo na relaciji Pariz – Bakar

Manifestacija u kojoj Riječki karneval uspješno balansira sportski duh i čisto karnevalsko ludilo je svakako Maškarani auto-rally Pariz – Bakar.

Kolona „puknutih oktanaca“ i ove će godine odvoziti svoju poznatu rutu od riječkog Pariza pa sve do Bakra, a zacrtani datum je 11. veljače. Maškarani auto-rally “Pariz-Bakar” tradicionalna je manifestacija koja se još od 1990. godine neprekidno održava u organizaciji Autokluba „Rijeka“, kao parodija na svjetski poznati rally „Pariz-Dakar“ i od tada je prateća sportska manifestacija Riječkog karnevala. Naš riječki maškarani rally jedinstvena je manifestacija te vrste u svijetu, jer utrku voze motorizirane maškare i svi sudionici – natjecatelji, njihova pratnja i suci moraju biti maskirani, a posebna su priča njihova prigodno dekorirana vozila. Rally 11. veljače kreće s riječkog Pariza u 10.05 sati, na Korzu će se pokazati oko 10.30 sati, nakon čega moto-povorka kreće na daljnje izazove prema Kostreni i Bakru.


Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Rijeka maškarica na riječkom Korzu

Tko želi doživjeti budućnost Riječkog karnevala, pravac Korzo 18. veljače!

Na tu će subotu centrom grada proplesati cijela vojska najslađih maškarica, vrtićara i osnovnoškolaca ujedinjenih u veliku, šarenu i bučnu Dječju karnevalsku povorku. Odrasli često mogu štošta naučiti od djece, a ovo je jedna od tih prilika, jer kreativnost, trud i veselje uloženo u izradu i prezentaciju maski u „maloj“ povorci nimalo ne zaostaje za Međunarodnom karnevalskom povorkom. Povorka kreće u 13 sati, a za vrijeme održavanja na niz punkova po centru grada bit će organizirano oslikavanje lica. Za ljubitelje karnevala koji ne mogu taj dan doći do Korza, Dječju karnevalsku povorku moći će se pratiti putem direktnog prijenosa na Kanalu Ri ili na mrežnim stranicama Riječkog karnevala na adresi www.rijecki-karneval.hr.


Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Prvi riječki eno-gastro festival - WineRi

Rijeka od ove godine ima svoj prvi međunarodni festival vina, delicija i ugodnog življenja, sve sažeto pod imenom WineRi.

Vinogradarski radovi nedavno su završili i sada slijedi najbolje vrijeme – degustiranje. Guvernerova palača će 22. i 23. veljače ugostiti ovaj eno-gastro festival na kojem će se moći kušati nabolje od ponude vina, likera i delikatesa iz Hrvatske i susjednih zemalja za sezonu 2017. Za sve koji žele nadopuniti svoje znanje o vinima, ali i one koji žele naučiti više o poslovanju s vinima, u sklopu festivala će se održati radionice i predavanja na Visokoj Poslovnoj Školi PAR, a najavljeno je i niz B2B susreta i sastanaka, donatorska večera te After WineRi Party u klubu Bačva. Cijena festivalske ulaznice i čašice je 75,00 kn (dvodnevna 130,00 kn), a VIP ulaznica koja uključuje predavanja/radionice i after fest party je 120,00 kn (dvodnevna 220,00 kn).


Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Međunarodna karnevalska povorka

Nakon mjesec i pol dana karnevalskih zabava, koncerata, pjesme i plesa, sportskih, gastronomskih, humanitarnih događanja... Riječki karneval 2017. kulminirat će 26. veljače na Međunarodnoj karnevalskoj povorci.

Riječko je Korzo definitivno najbolje mjesto za biti tu nedjelju, a broj od preko 10.000 sudionika u više od 100 karnevalskih grupa obećava sate i sate zabave. Što su sve grupe iz Rijeke, njene bliže i dalje okolice, Hrvatske i inozemstva smislile od posljednjeg Karnevala, što ih je inspiriralo, nasmijalo ili naljutilo da komentiraju kroz duhovite alegorije... vidjet ćemo u velikoj povorci koja kreće u 12, a završava oko 20 sati. Nakon prolaska i posljednje grupe, tradicionalno spektakularnih Halubajskih zvončara, slijedi paljenje pusta na moru u režiji grupe Pom-F-Ri i nastavak karnevalskih zabava do kasno u noć. Iako je ona nešto što se jednostavno mora vidjeti uživo, povorku će biti moguće pratiti i iz topline vlastitog doma putem direktnog prijenosa na Kanalu Ri ili na mrežnim stranicama Riječkog karnevala na adresi www.rijecki-karneval.hr.


UKRATKO

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Zadnji mjesec Divova Patagonije

S nama su od srpnja prošle godine i stiglo je vrijeme da krenu dalje – s krajem mjeseca veljače završava i riječko gostovanje velike izložbe „Divovi Patagonije“. Tko još ne zna – izložba obuhvaća replike divovskih kostura dinosaura, izrađene prema autentičnim cjelovitim fosilnim primjercima pronađenim na području Patagonije, kao i modele divovskih dinosaura izrađene prema originalnim primjercima i najnovijim znanstvenim saznanjima, u prirodnoj veličini.


Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Koncertni karnevalski centar u Ex port Delti

Ex port Delta je i ove godine glavni koncertni centar uz Karnevalske zabave sa Zagrebačkom pivovarom. Sezonu koncerata otvara popularni Jole 4. veljače, slijedi jedna od najvećih live atrakcija u regiji, beogradski sastav S.A.R.S. 11. veljače, Jelena Rozga će ex port Deltu zagrijati 18. veljače, a za kraj ostaje veliki Carnival DJ Session 25. veljače uz DJ-a Stefana Noferinija i cjelodnevna karnevalska zabava s gostima iznenađenja 26. veljače.


Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

CACIB Rijeka 2017.

Kinološka izložbena sezona za 2017. godinu ponovno započinje u Rijeci dvodnevnom međunarodnom izložbom pasa CACIB. Izložba će se održati u Sportskom centru Zamet 25. i 26. veljače pod pokroviteljstvom Grada Rijeke, a u organizaciji Športsko Kinološkog Kluba Rijeka i Hrvatskog kinološkog saveza. Izložba je otvorena za javnost, stoga se očekuje veliki broj posjetitelja koji će na riječkom CACIB-u imati jedinstvenu priliku vidjeti čistokrvne pse, ali i pojedine zaista rijetke pasmine koji će se natjecati pred nizom renomiranih kinoloških sudaca.PREPORUKARiječki karneval - nasmijani kritičar društvene zbilje

Rijeka je po mnogočemu specifičan grad, a među svim tim specifičnostima ima i „ono nešto“ što ju razlikuje od ostatka svijeta. To „nešto“ je peto godišnje doba.

Dok svi žive godinu s četiri, Rijeka je, kradući ponajviše zimi, ali pomalo i proljeću, stvorila svoje i jedinstveno peto godišnje doba. Ime mu je Karneval. A karneval se u Rijeci oduvijek piše velikim slovom i živi svim srcem.
Pričati o začecima Karnevala u gradu na Rječini znači prepričavati višestoljetnu povijest tijekom koje je, neovisno ćutila se Rijeka loše, dobro ili najbolje, neovisno bila u sklopu ove ili one države, uvijek, ali baš uvijek imala to svoje peto godišnje doba. Karnevalsko doba! O maškaranoj prošlosti Rijeke neka pričaju požutjeli listovi ispisani „perom“ kroničara, a o onoj novijoj, onoj koja se počela odbrojavati točno prije trideset godina, e, o njoj vrijedi ponešto reći. više>


visitRijeka
ŠTA DAnas? kalendar događanja
Gdje odsjesti
Dolazak u Rijeku
Turistički informativni centar


Bike Rijeka - 40 biciklističkih staza Rijeke i Riječkog prstena

Preuzmite aplikaciju 
Turistička zajednica grada Rijeke – Turistički ured ,Užarska 14 / 51000 Rijeka
tel. +385 51 315 710, fax. +385 51 315 720, e-mail: Rijeka@visitRijeka.hr

Turistički informativni centar ,Korzo 14 / 51000 Rijeka
tel. +385 51 335 882, e-mail: info@visitRijeka.hr