Your alt text
visitRijeka
visitRijeka
visitRijeka - Facebook visitRijeka - Youtube visitRijeka - Twitter visitRijeka - Instagram visitRijeka - Flickr visitRijeka - Issuu
visitRijeka - shadow under header

Svibanj u Rijeci


Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Uvodnik

Proljeće programa

Kalendarski i programski – proljeće je u punoj snazi. Svibanj u Rijeci može se ukratko opisati kao „za svakoga ponešto“.

Krećemo odmah na početku mjeseca Međunarodnim festivalom malih scena, a slijedi najveće nogometno natjecanje koje je do sada ugostila Hrvatska - U17Euro 2017. Već petu godinu s nama je Exclusive Auto Moto Show, ovoga puta na novoj, većoj lokaciji, a šetnice Rijeke i Riječkog prstena dobivaju novu utrku, Rijeka Trail, te svoju web stranicu i brošuru…
Sve to i više najavljujemo u našem novom newsletteru, kalendar događanja od svibnja u pdf-u možete prolistati na našem ISSUU profilu, a najfriškije stanje događanja u Rijeci i prstenu možete pronaći na našim ŠTA DAnas? mrežnim stranicama.


NOVOSTI I NAJAVE


Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Veliki festival malih scena

I ovoga će svibnja Hrvatski kulturni dom i HNK Ivana pl. Zajca ugostiti kazališne kuće koje u sklopu 24. Međunarodnog festivala malih scena dolaze predstaviti svoja najbolja i najprogresivnija komorna ostvarenja.

Festival će biti održan od 2. do 10. svibnja, a gledatelji će moći pogledati predstave 9 kazališta iz Hrvatske, Srbije, Rusije i Litve.
Kao i svake godine, Međunarodni festival malih scena znači susret s vrhunskim kazališnim glumcima, renomiranim redateljima te niz hvaljenih predstava koje na estetski uzbudljiv način propitkuju kompleksni puls vremena, univerzalna pitanja društva i bolne traume pojedinca. Kao popratni program, za vrijeme trajanja Festivala u atriju HKD-a na Sušaku bit će postavljena izložba Muzeja grada Beograda „Ivo Andrić – pisac i/ili diplomat“, autorice Tatjane Korićanac.


Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Nogometno prvenstvo U17Euro 2017

Od 3. do 19. svibnja održava se UEFA Europsko prvenstvo reprezentacija do 17 godina, a Rijeka je jedna od gradova u kojima će se igrati utakmice ovog najvećeg nogometnog natjecanja koje je do sada ugostila Hrvatska.

Naša reprezentacija otvorit će natjecanje 3. svibnja utakmicom protiv Italije na stadionu HNK Rijeke, a u drugom kolu mlade Vatrene na Rujevici čeka susret s Turskom. Hrvatska će natjecanje u skupini završiti ogledom protiv Španjolske u Kostreni, koja će kao i stadion Rijeke ugostiti šest utakmica prvoga kruga. Finalna utakmica bit će odigrana 19. svibnja u Varaždinu, a sve informacije o ulaznicama, rasporedu utakmica i hrvatskoj reprezentaciji može se pronaći na stranici www.croatia2017.hr.


Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

5. Exclusive Auto Moto Show na novoj ekskluzivnoj lokaciji

Godina 2013. označila je buđenje Exclusive Auto Moto Showa koji je Rijeku ponovno stavio na mapu svih auto-moto zaljubljenika. 

Nakon četiri iznimno uspješne i odlično posjećene godine u Tower Centeru Rijeka, manifestacija dalje raste i seli na novu atraktivnu lokaciju – od 4. do 7. svibnja auto moto novitete moći ćemo pogledati u Centru Zamet. Uz automobile i motocikle, ove godine bit će izložen i program lakih gospodarskih vozila, a najavljene su i razne premijere, popularne „jurilice“ te ekskluzivna vozila. Osim svih auto kuća koje djeluju na našem području, dio prostora predviđen je za old timere i sportske klubove, a na samom otvaranju manifestacije moći će se vidjeti i Peugeot 208 R5, automobil kakav se vozi na svjetskom rally prvenstvu. Najavljen je i čitav niz popratnih događanja kao što su nagradna igra, druženje s elitom oktanskih sportova, ali i društvenog života te još mnogo toga.


Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Rijeka Outdoor

Rijeka i Riječki prsten broje preko četrdeset uređenih šetnica i raznovrsnih planinarskih staza, koje će od sada biti puno dostupnije uz pomoć nove Rijeka Trail brošure, a uskoro i web stranice.

Pametno osmišljena mreža šetnica grada Rijeke, kojom je moguće obići najveće gradske znamenitosti, nastavlja se na neke od poznatijih planinarskih staza Riječkoga prstena. Gradska se šetnja na takav način lako pretvara u šetnju stazom uz more, izletničko pješačenje šumskim putevima ili pak ozbiljno osvajanje planinskih vrhova s kojih se vidi cijeli Kvarner. Brojnost smjerova i odredišta oko Rijeke i Riječkog prstena, kao i kvalitetnih sadržaja uz staze, jednako će zadovoljiti pješake, rekreativce i iskusne planinare. U svibnju se nude dvije organizirane šetnje: 13.5. šetnja od Drenove do Orehovice i 27.5. od Trsata do Plumbuma.


Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Hrvatski burlesk i kabaret festival

Brod Marina će od 25. do 27. svibnja ugostiti prvi hrvatski burlesk i kabaret festival..

Performeri iz ukupno 19 zemalja dolaze u Rijeku pokazati svoje unikatne kostime i očarati prisutne svojim nastupima. Najavljeno je i niz radionica, profesionalna fotografiranja, izložba slika Molly Moonstone iz Finske, sajam s domaćim i internacionalnim izlagačima, tattoo artisti… Prva večer „Welcome Aboard“ uključuje miješani kabaret i burlesk program te natjecanje samo za dečke u kojem će se tražiti najbolji Boylesque. „The Awards. The Circle of Stars“, druga večer, posvećena je svim modernim burleskama, uz natječaj za najbolju Neo burlesku. U posljednjoj gala večeri „Port of Glamour“ natjecat će se performeri za najbolji kabaret nastup i klasičnu burlesku. Gosti će se isto moći natjecati za nagradu „Best dressed guest“, a bit će organizirana i lutrija.
Fiumare

Fiumare, festival mora i pomorske tradicije s kvarnerskim obilježjem, od 31. svibnja do 7. lipnja ponovno nas vraća “100 godina u prošlost", u doba kada je prostor uz Mrtvi kanal bio mjesto svakodnevnog intenzivnog trgovačkog prometa.

Povezujući pomorsku i trgovačku tradiciju prošlosti s današnjom svakodnevnicom, Fiumare će i ove godine biti svojevrsni vremeplov na autentičnim lokacijama Mrtvog kanala i Verdijeve ulice. Predprogram koji će se održavati od 23. do 28. svibnja, uključivat će svečanu sjednicu Udruge kapetana sjevernog Jadrana „Kraljica mora“, niz izložbi, likovne susrete te 5. jezersku regatu tradicijskih barki na jedra u Fužinama. Ovim festivalom posjetitelji će dobiti mogućnost upoznati jednu vrlo posebnu vrstu umjetnosti, ali i strast i puno pozitivne energije koja stoji iza nje - burleska nije samo show, nego je i način života.


Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

(Ne tako) običan razgled Rijeke

RB Travel krenuo je s još jednom sezonom svojih vođenih dvosatnih razgleda Rijeke koji će sve do 28. rujna biti na raspolaganju turistima, ali i zainteresiranim građanima.

Uz đir po centru Rijeke, novost je i zasebni Trsat Tour koji uključuje svih 561 stepenica do Trsata i razgled Trsatskog svetišta. Redoviti razgledi predviđeni su na engleskom jeziku, od kreću svaki dan od ponedjeljka do petka od 10 sati na Korzu ispred Turističkog informativnog centra za gradski razgled, a od 12.30 sati na fontani na Jelačićevom trgu za razgled Trsata. Cijene su 100 kn za odrasle osobe, 40 kn za djecu od 4 do 12 godina, dok je obiteljski paket moguće dobiti za 200 kn. Obavezna je rezervacija 24 sata unaprijed.UKRATKO

 

Rijeka Trail utrka

Riječko zaleđe nudi cijeli labirint skrivenih staza savršenih za trail trčanje i hiking. Najavljeno je premijerno izdanje utrke Rijeka Trail koje će se održati 6. svibnja, sa startom i ciljem u prekrasnom riječkom Trsatskom kaštelu. U ponudi su tri utrke/dužine - Studena (37 km), Grobnik (27 km) i Veli Vrh (14 km).


Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Marijini dani

Svetište Majke Božje Trsatske svake godine 10. svibnja slavi svoj blagdan, koji označava i početak hodočasničke godine. Uz vjerski program i hodočašća različitih skupina svetištu, vrhunac ovih svečanosti je proslava Majčinoga dana uz pratnju raznih kulturnih i glazbenih programa. Ove godine obilježava se i 650. obljetnica dolaska trsatske ikone na Trsat, a tim povodom Trsatsko je svetište proglašeno svetištem potpunog oprosta kroz cijelu 2017. godinu sve do svetkovine Krista Kralja.


Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Wovenhand ponovno u Rijeci

Projekt karizmatičnog Davida Eugena Edwardsa, kultni Wovenhand, ponovno se vraća u Rijeku. U sklopu svoje europske turneje promoviraju novi, osmi po redu, album „Star Treatmant“ izdan 2016. godine. Tijekom posljednja dva desetljeća Wovenhand i njegov prethodnik, legendarni 16 Horsepower, inspirira i utječe na generacije glazbenika širom spektra alternativne glazbe, a riječkoj će se publici predstaviti u petak, 19. svibnja u Pogonu kulture.PREPORUKA

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Biciklom po Riječkom prstenu

Bogata poviješću i tradicijom, ova je regija mjesto osebujnog susreta mora i gorskog kraja.

U potrazi za pravom mjerom dinamičnih događanja, ugodnog ambijenta i lijepe prirode u okruženju, područje Riječkog prstena je bez svake dvojbe ostvarilo idealan spoj zabavnog
života, prekrasnih plaža, romantičnih starih gradića, prepoznatljive gastro ponude i gostoljubivog podneblja. Na tom tragu stvorena je Biciklistička transverzala Riječkog prstena - biciklistička ruta koja ljubiteljima aktivnog odmora i rekreacije pruža jedan drugačiji doživljaj područja oko Rijeke. Doživite ga. Na dva kotača! više>


visitRijeka
ŠTA DAnas? kalendar događanja
Kultura
Turistički informativni centar
Gdje jesti i piti


Bike Rijeka - 40 biciklističkih staza Rijeke i Riječkog prstena

Preuzmite aplikaciju 
Turistička zajednica grada Rijeke – Turistički ured ,Užarska 14 / 51000 Rijeka
tel. +385 51 315 710, fax. +385 51 315 720, e-mail: Rijeka@visitRijeka.hr

Turistički informativni centar ,Korzo 14 / 51000 Rijeka
tel. +385 51 335 882, e-mail: info@visitRijeka.hr