Your alt text
visitRijeka
visitRijeka
visitRijeka - Facebook visitRijeka - Youtube visitRijeka - Twitter visitRijeka - Instagram visitRijeka - Flickr visitRijeka - Issuu
visitRijeka - shadow under header

Poštovani,
u nastavku pročitajte o najnovijim zbivanjima i novostima u Rijeci.

Srpanj u Rijeci

Uvodnik

Ljeto u gradu na RječiniDolazak najtoplijeg dijela godine ne znači da ćemo samo ležati na jednoj od riječkih plaža. Uz ipak nezaobilaznu priču o tim oazama osvježenja, u ovom broju newslettera najavljujemo i brojne i raznolike ljetne programe koji će nas zabavljati tijekom vrućih dana u gradu na Rječini.

Dva najveća, kazališni festival Riječke ljetne noći i Ljeto na Gradini, nije potrebno posebno najavljivati; početkom srpnja u Rijeku pristaje vesela karavana festivala Melodije Istre i Kvarnera, u Harteri će odjekivati malo žešći zvuci Dark-O-Metal Festa, a Trsat će ponovno na jedan dan postati galerija na otvorenom uz manifestaciju Pul Kaštela.
Sve to i više najavljujemo u našem novom newsletteru, kalendar događanja od srpnja u pdf-u možete prolistati na našem ISSUU profilu, a najfriškije stanje događanja u Rijeci i prstenu možete pronaći na našim ŠTA DAnas? mrežnim stranicama.


NOVOSTI I NAJAVE


Riječke ljetne noći – kazalište u svim porama grada

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Popularne gradske lokacije, ali i mjesta za koja je i samim Riječanima teško zamisliti da bi se mogla pretvoriti u poprište glumaca i teatarskih rekvizita, na par se tjedana daju u ruke umjetnicima najrazličitijih glazbeno-scenskih izraza.

Tih nekoliko čarobnih tjedana zovu se Riječke ljetne noći, a ove se godine zavlače u život grada od 30. lipnja do 21. srpnja. Za vjernu i novu publiku ljetnog festivala riječkog kazališta pripremljen je raznolik program u kojem gledateljice i gledatelji svih generacija, sklonosti i očekivanja mogu pronaći ponešto za sebe. Dakle, vrijeme za odluke je pred publikom: od komedije do tragedije, od klasičnog do modernog, od kazališta za djecu do onoga zabranjenog za mlađe od 18 godina, od plesnih sola do opernog spektakla, ukratko – od Turbofolka do Aide.


MIK baca sidro u Rijeci 2. srpnjaNajveća kulturno-glazbena manifestacija u ovom dijelu Hrvatske, Melodije Istre i Kvarnera, već je 53. godinu za redom na putu.

Unikatan zbog svojeg putujućeg karaktera i njegovanja dijalekata i melosa našega kraja, ovaj festival uvijek najavljuje ljeto. Ove je godine raspjevana karavana krenula iz Opatije, nakon čega je posjetila Malinsku, Kastav i Rašu, a svoj će put završiti 2. srpnja u Rijeci, gdje će se večer finala održati u Centru Zamet.


Pul Kaštela - umjetnost na otvorenom

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Već 26 godina za redom Trsat na jedan dan postaje izložbeni prostor.

Tradicionalna likovna izložba na otvorenom „Pul Kaštela“ 2. će srpnja ponovno zauzeti jednu od najstarijih ulica grada Rijeke, ulicu Petra Zrinskog, gdje će na pročeljima kuća svoje radove izložiti niz profesionalnih umjetnika i hobista.


3.000 svijeća otvara Ljeto na Gradini

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Ljeto na Gradini manifestacija je koja svako ljeto iznova oživljava čarobni prostor Trsatskog kaštela, a svečano otvorenje 8. srpnja uz 3.000 svijeća bit će najbolji uvod u događanja koja nas očekuju kroz cijelo ljeto.

Kroz proteklih 11 godina Ljeta na Gradini održano je više od 340 različitih programa - od jedinstvenih tematskih manifestacija, koncertnih nastupa renomiranih glazbenika, dramskih predstava, do likovnih izložbi, filmskih projekcija, književnih večeri i edukativnih radionica. Druženja na Trsatskom kaštelu nastavljaju se u istom ritmu, pa će ljeto 2017. ponuditi 19 programa na kojima će se publici predstaviti čak 264 sudionika programa. Nakon spektakularnog otvorenja glazbeni dio Ljeta na Gradini otvara Hari Mata Hari, slijedi modno događanje CITY 45 20, luda noć uz Haos animatore, koncert grupe Adastra, kultna predstava Stilske vježbe, a nastupit će i 50 glazbenika iz East Riding Senior Wind Banda & Youth jazz Orchestra. Očekuje nas i konceptualna manifestacija Light transformation Gradina, Gradina dance art plesne udruge Ri dance te za kraj srpnja koncert Hampshire County Youth bandsa iz Engleske. Sve do završetka Ljeta na Gradini 1. rujna očekuje nas još cijeli niz događanja, pa krenimo u dugo toplo ljeto u ugodnoj drevnoj hladovini Gradine.


Dark-O-Metal Fest 4. put u Harteri

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Nakon 3 uspješna izdanja, najmračniji riječki festival ponovno se vraća na velika vrata.

U petak i subotu, 14. i 15. srpnja svima već dobro poznatom lokacijom – bivšom tvornicom papira Hartera, zavladati će zvukovi žestokih gitarskih riffova, energični nastupi domaćih i regionalnih metal bendova te bogat popratni program. Ovogodišnje dvodnevno izdanje donosi čak 13 pomno biranih bendova alternativne glazbe: Cold Snap, Czaar, Old Night, Epicentar, Chemical Exposure, Diamond Dust, Meant to be, Eruption, Mist, Ad Nauseam, Ultra Violence, a organizatori posebno ističu nastup grupe Melechesh, jednih od inovatora black metala te prvog i jedinog Ča-Metal™ benda Po' metra crijeva.


UKRATKO

Riječki torpedo - prvi na svijetu

Slavna povijest riječkog torpeda počinje suradnjom riječkog izumitelja Giovannija Luppisa i inženjera Roberta Whiteheada, koja je dovela do prvog uspješnog probnog lansiranja torpeda. Izložba „Prvi na svijetu – 150 godina riječkog torpeda“ u depou na Žabici priča nam priču o tom najznačajnijem otkriću u Rijeci. Na izložbi koja je otvorena sve do kraja rujna po prvi se put na jednom mjestu mogu vidjeti objedinjene zbirke Muzeja grada Rijeke i Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja, kao što su cjeloviti primjerci torpeda iz pedesetih i šezdesetih godina 20. st.


Ljetno Art-kino

Svake godine Art-kino Croatia svoju kino dvoranu privremeno zamjenjuje prigodnom ljetnom rezidencijom u dvorištu Samostana Gospe Lurdske. U ugodnoj atmosferi ljetnih večeri svaki će se dan u 21.30 sati sve do 30. srpnja održavati brojni filmski programi, među kojima i gostovanje Animafesta, Pula Film Festivala, Motovun Film Festivala te Festivala mediteranskog filma Split, reprizirat će se ovogodišnje filmske uspješnice te brojni novi filmski naslovi. Ulaz u filmsko dvorište je kroz samo kino, a u slučaju lošeg vremena programi će se održavati redovno u velikoj dvorani.


Program za strane turiste u Astronomskom centru

Astronomski centar Rijeka i za ovu je turističku sezonu pripremio program za strane turiste - svake srijede u 20.30 sati u digitalnom planetariju prikazivat će se film „From Earth to the Universe“ na engleskom jeziku. U filmu gledatelji mogu uživati u sjaju različitih svjetova u Sunčevom sustavu i okrutnosti žarećeg Sunca, saznati više o povijesti astronomije, izumu teleskopa te o današnjim divovskim teleskopima koji omogućuju istraživanje još dubljeg Svemira.


PREPORUKA

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Riječke plaže

Želite odmor u krugu obitelji, aktivan sportski odmor, romantiku, osamu ili provod – Rijeka ima plažu za svačiji gušt.


Zbog mediteranske klime u Rijeci sezona kupanja počinje u proljeće i traje do kasno u jesen. Dvije riječke plaže, Ploče i Kostanj, ponosne su vlasnice Plave zastave, najboljeg dokaza o čistoći riječkog mora. More je čisto i plavo, sunce mami, a plaže su brojne, raznolike, velike i bučne, male i osamljene, šljunkovite, betonske, stjenovite, skrivene… više>


visitRijeka
ŠTA DAnas? kalendar događanja
Gdje odsjesti
Dolazak u Rijeku
Turistički informativni centar


Bike Rijeka - 40 biciklističkih staza Rijeke i Riječkog prstena

Preuzmite aplikaciju 


Turistička zajednica grada Rijeke – Turistički ured ,Užarska 14 / 51000 Rijeka
tel. +385 51 315 710, fax. +385 51 315 720, e-mail: Rijeka@visitRijeka.hr

Turistički informativni centar ,Korzo 14 / 51000 Rijeka
tel. +385 51 335 882, e-mail: info@visitRijeka.hr