Your alt text
visitRijeka
visitRijeka
visitRijeka - Facebook visitRijeka - Youtube visitRijeka - Twitter visitRijeka - Instagram visitRijeka - Flickr visitRijeka - Issuu
visitRijeka - shadow under header

Rijeka - idealna za vruće ljetne dane

Poštovani,

ljeto je na vrhuncu, a mi vam donosimo izbor događanja koje će Vaše ljeto u Rijeci učiniti zabavnijim, ugodnijim i šarenijim. Ljeto na Gradini nastavlja punom parom dalje, a uz koncerte, kazališne predstave i likovna i edukativna događanja, izdvajamo atraktivnu gastro manifestaciju Taste & Music. Stari grad nikada ne spava, pogotovo četvrtkom kada će se na Pavlinskom trgu održavati program Ljeta u Starom gradu te koncerti na Koblerovom trgu u sklopu Noći riječkih trgova. Kolovoz je mjesec u kojem riječko Svetište Majke Božje Trsatske slavi blagdan Velike Gospe, ali i u kojem se jedne riječke stepenice pretvaraju u impresivnu modnu pistu. A za osvježenje tu su uvijek brojne riječke plaže, raznolike, velike i bučne, male i osamljene, šljunkovite, betonske, stjenovite, skrivene… za svačiji gušt!

Sve to i više najavljujemo u našem novom newsletteru, brošuru ŠTA DAnas s kalendarom događanja za kolovoz u pdf-u možete prolistati na našem ISSUU profilu, a uvijek ažurna događanja u Rijeci i prstenu možete svakodnevno pronaći na našim ŠTA DAnas? mrežnim stranicama.

Želimo Vam ugodan kolovoz u Rijeci!

Vaša Turistička zajednica grada Rijeke

NOVOSTI I NAJAVE

Osvježavajuće Ljeto na Gradini

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Svečano otvorenje uz 3.000 svijeća i nikad veći broj posjetitelja bio je najbolji uvod za srpanj pun događanja na drevnom Trsatskom kaštelu, a njegova „kućna“ ljetna manifestacija Ljeto na Gradini zabavlja nas i u kolovozu.

U ovaj će nas mjesec uvesti Dani vizualne umjetnosti i komunikacije „Gradina No Limit“ tijekom kojih će umjetnici na prostoru kaštela izrađivati umjetnička djela, ove godine s prigodnom tematikom pop kulture. Na pozornici Ljeta na Gradini u kolovozu nastupaju Damir Kedžo, Francesco Squarcia i Aleksandar Valenčić te istarska vila Elis Lovrić sa svojom dramsko-glazbenom pričom. Očekuju nas i dvije kazališne uspješnice – komedija Ri Teatra „50 nijansi zelene i monodrama Rakana Rushaidata „Ja, tata!“, a za gurmane tu je još jedno izdanje gastronomske manifestacije Taste & Music uz koncert Klape Cambi. Posljednji dan mjeseca rezerviran je za završnicu PAR poduzetničkog kampa na kojoj će sudionici predstaviti svoje projekte u svrhu promicanja startup kulture.


Obnovljeni Pavlinski trg ugošćuje Ljeto u Starom gradu

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Mjesni odbor Školjić još nas jedno ljeto zove na nedavno obnovljeni Pavlinski trg, gdje će se svaki četvrtak u kolovozu održavati glazbeni i filmski programi.

Program Ljeta u Starom gradu 10. kolovoza otvara Katja Budimčić Sabljar Trio koncertom „Balade u Starom gradu“. Slijedeći četvrtak na rasporedu je koncert Riccarda Staraja & Midnight Blues Banda, a za filmski program pobrinuo se KVK Liburnija film Rijeka uz izbor filmova iz Međunarodnog festivala KRAF. Završno događanje Ljeta u Starom gradu posvećen je najmlađima uz nastup dječjih zborova Mali Riječani i Morčići te nagradnu likovnu radionicu. Ulaz na sve programe je besplatan.


Blagdan Velike Gospe na Trsatu

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Davne 1291. godine trsatski su drvosječe ugledali kućicu u šumi koje prije nije bilo...

Po predaji, bila je to nazaretska kućica Blažene Djevice Marije, koju su, iz straha od turskog osvajača, anđeli prenijeli na Trsat gdje je stajala pune tri godine i sedam mjeseci. Danas se na tom mjestu nalazi Gospino svetište poznato po hodočašćima brojnih vjernika, a posebno je dojmljiva središnja svetkovina Velike Gospe 15. kolovoza.
Prije samog blagdana Velike Gospe, 12. kolovoza, kreće trodnevnica uz večernju misu, a 14. kolovoza u perivoju Svetišta održava se koncert Mirjane Bobuš. Na samu svetkovinu Velike Gospe održavat će se mise u 6, 7, 8, 9, 10 i 11.30 sati te večernja misa u 18.30 sati koju će predvoditi riječki nadbiskup mons. Ivan Devčić. Kroz kolovoz, svake subote od 8 sati, u svetištu Majke Božje Trsatske održavat će se i ispovijedi hodočasnika, križni put te hodočasničke mise.


Visoka moda na Riječkim stepenicama

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Riječke stepenice jedanaestu će godinu za redom u Rijeku donijeti vrhunske modne kolekcije i novitete.

Riječke stepenice jedanaestu će godinu za redom u Rijeku donijeti vrhunske modne kolekcije i novitete. U petak 25. kolovoza na poznatoj i atraktivnoj lokaciji, stepenicama pored Grand hotela Bonavia, modne kuće i dizajneri predstavit će kolekcije večernjih haljina, odijela i modnih dodataka.
Riječke stepenice najznačajnije su i najveće modno događanje u regiji te jedno od vodećih u Hrvatskoj. Cilj projekta je promocija i poticanje razvoja hrvatske tekstilne industrije, kroz promociju velikih hrvatskih modnih kuća i hrvatskog dizajna.
U slučaju kiše Riječke stepenice održat će se 1. rujna.


UKRATKO

Noći riječkih trgova

Nova ljetna manifestacija, Noći riječkih trgova, u kolovozu nastavlja „Četvrtke na Koblerovom“ u sklopu kojih će na tom riječkom trgu nastupiti Love Runnersi, By the Way Band i mEmenTO. Koncerti su besplatni, a manifestaciju su pokrenuli riječki ugostitelji i organizatori događanja s ciljem obogaćivanja turističke ponude Rijeke primjerenim sadržajima tijekom ljetnih mjeseci te oživljavanja i ukazivanja na ljepote Staroga grada.


Vitezovi kvarnerskog podmorja

Posjetiteljima Rijeke glavna je gradska tržnica - placa, jedno od najatraktivnijih i najživopisnijih mjesta u gradu za prošetati, a posebno je lijepa zgrada riječke ribarnice. Osim impresivne arhitekture i bogate ponude, od svibnja je u sklopu festivala Fiumare na ovom mjestu postavljena i izložba podvodnih fotografija „Vitezovi kvarnerskog podmorja“. Izložba je to koja tematizira deseteronošce, najraznolikiju i najkompleksniju skupinu među rakovima, stoga kad ste na riječkoj ribarnici dignite pogled i uronite u njihov svijet.


Beach barovi

Ljeti se na riječkim plažama za ugostiteljsku ponudu brinu beach barovi, a zbog organizacije brojnih, većinom glazbenih programa, nerijetko su i najbolji izbor za ljetne noćne izlaske uz samo more. Od Pajola na Pećinama, Morskog prasca na plaži Igralište, Prasowskog na plaži Ploče do Empeduje na Biviju, kolovoz nudi puno zabave uz niz koncerata, jedan humanitarni maraton, art kamp, punk festival...


PREPORUKA

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Trsat

Ako nešto "morate" prilikom posjeta Rijeci, onda morate posjetiti Trsat.


Dio grada smješten na brijegu ponad Rijeke pruža nezaboravan pogled na cijeli Kvarner.
Trsat, za koji se prvi put čulo još davne 799. godine, idealno je mjesto za šetnju, kavu i razgledavanje znamenitosti. Prije svega Trsatskog kaštela koji potječe iz prapovijesti kada je bio samo osmatračnica. Svoj današnji izgled zahvaljuje svom posljednjem vlasniku, grofu Lavalu Nugentu, koji ga je kupio u prvoj polovici 19. stoljeća i obnovio kao obiteljski mauzolej. više>


visitRijeka
ŠTA DAnas? kalendar događanja
Gdje odsjesti
Dolazak u Rijeku
Turistički informativni centar


Želite odmor u krugu obitelji, aktivan sportski odmor, romantiku, osamu ili provod – Rijeka ima plažu za svačiji gušt. 

Odaberite svoju riječku plažu Turistička zajednica grada Rijeke – Turistički ured ,Užarska 14 / 51000 Rijeka
tel. +385 51 315 710, fax. +385 51 315 720, e-mail: Rijeka@visitRijeka.hr

Turistički informativni centar ,Korzo 14 / 51000 Rijeka
tel. +385 51 335 882, e-mail: info@visitRijeka.hr