Your alt text
visitRijeka
visitRijeka
visitRijeka - Facebook visitRijeka - Youtube visitRijeka - Twitter visitRijeka - Instagram visitRijeka - Flickr visitRijeka - Issuu
visitRijeka - shadow under header

Sve boje riječke jeseni

Poštovani,

jesen u Rijeci donosi kišu događanja – festivale plesnih i izvedbenih umjetnosti te jedan filmski, ekstravagantno modno događanje, riječku konvenciju fantastike, bicikliranje po riječkoj okolici, nove predstave...

Sve to i više najavljujemo u našem novom newsletteru, brošuru ŠTA DAnas s kalendarom događanja za listopad u pdf-u možete prolistati na našem ISSUU profilu, a uvijek ažurna događanja u Rijeci i prstenu možete svakodnevno pronaći na našim ŠTA DAnas? mrežnim stranicama.

Želimo Vam ugodan listopad u Rijeci!

Vaša Turistička zajednica grada Rijeke

NOVOSTI I NAJAVE

Zoom na izvedbene umjetnosti

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Osmo izdanje festivala izvedbenih umjetnosti Zoom predstavit će u Filodrammatici od 3. do 8. listopada uvijek zanimljivu live art scenu Velike Britanije.

Kultna britanska cabaret diva Ursula Martinez izvest će svoju svjetski hvaljenu stand-up komediju karaktera „My Story, Your Emails“, dok Marisa Carnesky u Rijeku stiže sa skupinom izvođačica i izvedbom „Dr. Carnesky’s Incredible Bleeding Women“. Legendarni londonski izvedbeni umjetnik David Hoyle predstavit će se svojim najnovijim cabaretom, a multidisciplinarna umjetnica i „artivistica“ Shabnam Shabazi performansom „Snail Portret“, radi kojeg će Filodrammatica privremeno udomiti tristotinjak puževa. Program festivala upotpunit će izvedba predstave „Mefisto“, a festival će završiti predstavom „Atlas podrhtavanjâ“ koja je nastala u okviru međunarodnog projekta Corners.


Dva ekstravagantna dana u Guvernerovoj palači uz Extravagant gala

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Extravagant gala ekstravagantni je modni event koji će po treći puta za redom za kulise imati jednu od najljepših riječkih građevina - Guvernerovu palaču.

Event započinje u rujnu otvorenjem izložbe modnih fotografija poznatih domaćih modnih fotografa Mare Milin, Mare Bratoš, Gorana Matijašeca i Franje Matkovića, a nastavlja se modnim revijama najpoznatijih domaćih dizajnera. U petak 6. listopada uz revije riječkih dizajnerica, nove kolekcije predstavit će i najpoznatija imena domaće modne scene, dok je 7. listopada na rasporedu samostalna revija Jurja Zigmana. Obje večeri gledatelji Kanala Ri moći će pratiti u live prijenosu.


Zaronite u svijet mašte uz Rikon

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Rijeka ima fantastična događanja, ali jedan je Rikon - konvencija fantastike koja će se na Filozofskom fakultetu na Sveučilišnom kampusu održati od 6. do 8. listopada.

Rikon se u Rijeci održava još od 1997. godine s ciljem promoviranja fantastike u književnosti, filmskoj i likovnoj umjetnosti te upoznavanja i edukacije korisnika o temama vezanim ili bliskim poljima znanstvene fantastike, fantasyja, horora i najnovijih dostignuća u znanosti. Program konvencije sastojat će se od predavanja, tribina, predstavljanja književnih izdanja i igara, kreativnih radionica, zabavnih sadržaja i izložbi te cosplaya. Kroz 3 dana zaronite u svijet mašte gdje se spajaju znanost i umjetnost, edukacija i zabava, kulturna baština i popularna kultura.


Periskop pleše na 4 riječke lokacije

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Drugo izdanje Festivala suvremenog plesa i pokreta - Periskop ponovno će okupiti brojne umjetnike iz Hrvatske i inozemstva, ove godine na četiri riječke lokacije - Filodrammatica, HNK Ivana pl. Zajca, HKD na Sušaku i Galerija Kortil.

Festival Periskop u trajanju od 7. do 15. listopada organizira Prostor Plus u suradnji s NDA CRO, s ciljem decentralizacije plesne umjetnosti u Hrvatskoj te jačanja umjetničkih, izvedbenih i edukacijskih potencijala suvremenog plesa u Rijeci.Prošlost i sadašnjost riječkih hotela na izložbi

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Galerija Principij od 24. do 31. listopada predstavlja izložbu postera “Hoteli nekad i sad u Rijeci”, vezanu za istoimeni projekt u sklopu kojeg je ovoga ljeta napravljeno ukupno 14 video uradaka na temu nekadašnjih riječkih hotela.

Na izložbi će se moći vidjeti postere starih i novih fotografija pojedinog hotela, kao i 3 hotela kojih fizički više nema. Prilikom otvorenja izložbe prof. Igor Žic će održati predavanje o riječkim hotelima početkom 20. stoljeća kada ih je bilo ukupno 20, a uskoro se planira i tematsko vodstvo po gradu s prof. Žicom. Inicijatori projekta su Ingrid Jerković i prof. Borislav Božić, temeljeno na knjizi prof. Igora Žica “Riječka gostoljubivost”.

UKRATKO

STIFF – Student International Film Festival

Art-kino Croatia je od 19. do 22. listopada dom četvrtog po redu Međunarodnog studentskog filmskog festivala - STIFF, ove godine s temom Social Issues.
STIFF je pokrenut 2014. godine, a glavna mu je svrha najbolje svjetske studentske produkcije predstaviti lokalnoj riječkoj publici, a posebice studentima. Cilj je festivala ojačati lokalnu filmsku i video industriju pružajući uvid u rad drugih filmaša, potaknuti razvoj novih ideja te razviti međunarodnu suradnju u polju medijske produkcije.


Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Divmali grad

Gradsko kazalište lutaka na početku nove sezone donosi i jednu novu predstavu, autorski projekt Olje Lozice „Divmali grad“. Ovaj multimedijalni projekt dječjoj će kazališnoj publici približiti tradicijsku baštinu Kastavštine i liburnijskog kraja, istovremeno razvijajući priču koja društveno angažiranom porukom traži poveznice i s današnjim vremenom. Divmali grad svojom maštovitom kombinacijom žive glumačke igre, lutkarstva, teatra sjena, teatra objekata te unaprijed snimljenih i montiranih animacijskih sekvenci rekonstruira neko davno prošlo vrijeme i pripadajuće mu običaje. (foto: Gradsko kazalište lutaka Rijeka)


Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Letovi Rijeka-Köln kroz cijelu godinu

Nakon uvođenja cjelogodišnjih redovitih domaćih linija sa Splitom, Dubrovnikom i Osijekom prošle godine, nadolazeća zima donosi i novu cjelogodišnju međunarodnu liniju. Temeljem sve boljih rezultata i stalnog povećanja broja putnika na Zračnoj luci Rijeka, uprava Eurowingsa odlučila je uvesti redovitu liniju koja će povezivati Rijeku sa Kölnom tijekom cijele godine. Prvi let iz Kölna za Rijeku kreće 10. studenog, a linija će se odvijati dva puta tjedno.


PREPORUKA

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Bivši Hotel Royal

Nekadašnji hotel Royal može se prepoznati u građevini koju danas koristi sjedište Primorsko-goranske županije.


Građevina se na riječkom Korzu izgradila 1906., nastavši nadogradnjom i preoblikovanjem skromnije kuće na tomu mjestu. Naručitelj izgradnje, Francesco Rauschel, htio je svojim hotelskim zdanjem istaknuti ljepotu i širinu središnjega riječkog šetališta. više>


visitRijeka
ŠTA DAnas? kalendar događanja
Gdje jesti i piti
Mape i brošure
Turistički informativni centar


Bike Rijeka - 40 biciklističkih staza Rijeke i Riječkog prstena

Preuzmite aplikaciju 
Turistička zajednica grada Rijeke – Turistički ured ,Užarska 14 / 51000 Rijeka
tel. +385 51 315 710, fax. +385 51 315 720, e-mail: Rijeka@visitRijeka.hr

Turistički informativni centar ,Korzo 14 / 51000 Rijeka
tel. +385 51 335 882, e-mail: info@visitRijeka.hr