Your alt text
visitRijeka
visitRijeka
visitRijeka - Facebook visitRijeka - Youtube visitRijeka - Twitter visitRijeka - Instagram visitRijeka - Flickr visitRijeka - Issuu
visitRijeka - shadow under header

Oku i uhu ugodna riječka jesen

Poštovani,

mjesec studeni u Rijeci obilježen je s glazbom, teatrom i općenito umjetnosti – započinjemo Revijom lutkarskih kazališta, u Guvernerovoj palači gostuje Lisinski, Četiri tenora daruju Rijeci svoje nezaboravne izvedbe talijanskih kancona, domaćih standarda i opernih arija, u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti još ovaj mjesec traje velika retrospektiva Tomislava Gotovca uz bogati popratni program, a studeni je vrijeme i za Jazz Time.

Sve to i više najavljujemo u našem novom newsletteru, brošuru ŠTA DAnas s kalendarom događanja za studeni u pdf-u možete prolistati na našem ISSUU profilu, a uvijek ažurna događanja u Rijeci i prstenu možete svakodnevno pronaći na našim ŠTA DAnas? mrežnim stranicama.

Želimo Vam ugodan studeni u Rijeci!

Vaša Turistička zajednica grada Rijeke

NOVOSTI I NAJAVE

Povratak starim pričama i bajkama na Reviji lutkarskih kazališta

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Predstavom „Odisej - san o povratku“ otvara se 22. Revija lutkarskih kazališta, čime još jednom Gradsko kazalište lutaka i HKD na Sušaku od 3. do 11. studenog postaju sigurna utočišta i dom za sve ljubitelje lutkarskih predstava.

Ove se godine kroz Reviju vraćamo starim pričama i bajkama, propitujući ih iz pozicije današnjeg vremena. Ovogodišnjim predstavama promišljamo o slobodama, odrastanju, zajedništvu, važnosti prihvaćanja različitosti, snazi dječje mašte. Predstave na Reviju stižu iz cijele Hrvatske, iz susjedne Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, a po prvi puta u Rijeci, iz Kine će nam se predstaviti tradicionalno kinesko lutkarsko nasljeđe, no isto tako i islandsko lutkarstvo, u radionici izrade štapnih lutaka, islandskih trolova, te suvremeno grčko lutkarstvo. I za sam kraj Revije, jedna novina – uvodi se nagradu publike, nazvana po starome nazivu riječkog lutkarskog kazališta, Domino – kao poziv na igru, slagalicu, nadopunjavanje, zajedništvo lutkara i njihove publike.


3N po 2. put – sajam na kojem napuštamo normalne naprave

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Drugo izdanje sajma 3N: Napusti normalne naprave dovodi u veliku dvoranu Filodrammatice uradi-sam entuzijaste, inovatore i umjetnike koji će predstavili uređaje nastale hakiranjem svima dostupne tehnologije.

Kao mjesto okupljanja znatiželjnika koji uživaju u procesu učenja i dijeljenja znanja, sajam je izvrsna prilika za upoznavanje različitih ideja i ostvarenja, gdje se posjetitelji i izlagači mogu međusobno upoznati, na radionicama učiti jedni od drugih i otvoriti mogućnost buduće suradnje.
Inspiriran devetnaestostoljetnim konceptom Svjetske izložbe na kojoj su izumitelji i inženjeri mogli javnosti predstaviti nove izume i otkrića, sajam 3N okuplja neobične izloške i objedinjuje uvrnute ideje koje služe kao katalizator novih pristupa u upotrebi tehnologije.


It's Jazz time!

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Novo, 26. izdanje Jazz Time festivala koji se diči posebno dugom i značajnom tradicijom i senzibilitetom prema ovom glazbenom izričaju, održat će se od 24. do 26. studenog na već poznatim lokacijama u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku i na Botelu Marina.

Međunarodni festival jazz glazbe ove će godine objavom prigodne monografije obilježiti četvrt stoljeća postojanja, a kao uvertira u nova glazbena događanja u sklopu festivala Jazz Time Rijeka ovo ljeto održavale su se tradicionalne glazbene radionice pod vodstvom renomiranih hrvatskih glazbenika. Jedan od mnogih razloga zašto Rijeka ove jeseni postaje vrlo važno središte hrvatskoga jazza, jest i nastup prvog najavljenog izvođača festivala – Charlesa Tollivera Tenteta. (foto: Davor Hrvoj)


UKRATKO

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Lisinski u Guvernerovoj palači: Aljoša Jurinić

Dvorana Lisinski u rujnu je po prvi put u svojoj povijesti ostvarila ciklus izvan Zagreba, a odabrano mjesto bila je jedinstvena Guvernerova palača. Koncertni ciklus u jednom od najljepših riječkih arhitektonskih bisera s kraja 19. stoljeća započeo je Zagrebačkim solistima, u listopadu se ljubiteljima glazbe predstavio Papandopulo kvartet, a 13. studenog nas očekuje jedna od najsjajnijih hrvatskih pijanističkih zvijezda današnjice, Aljoša Jurinić.


Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Četiri tenora

Od kad su se ljetos prvi put zajedno pojavili na pozornici, Đani Stipaničev, Vladimir Garić, Marko Škugor i Marko Pecotić postali su jedni od najtraženijih izvođača na domaćoj glazbenoj sceni. Okupljeni pod imenom Četiri tenora, ovi dalmatinski slavuji oduševljavaju svojim izvedbama talijanskih kancona, domaćih standarda i opernih arija. Riječani će u izvedbama arija „Nessun Dorma“, Oliverove „Cesarice“ i Cocine „Vilo moja“ te čuvenih „Funiculi Funicula“, „Chitarre Romane“, „Grande Amore“ moći uživati 25. studenog u dvorani Zamet.


Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Tomislav Gotovac: Anticipator kriza - Kuda idemo ne pitajte

Riječki Muzej moderne i suvremene umjetnosti u rujnu je uselio u nove prostore uz veliku retrospektivu rada Tomislava Gotovca koja predstavlja presjek šezdeset godina duge umjetničke prakse. Izložba je otvorena do 26. studenog, a u ovom nam mjesecu MMSU donosi i popratni filmski program i razgovore o filmovima, vodstva kroz izložbu, radionice za djecu „Grupno uživanje“ – aktivnosti kroz koje zajedno saznajemo kuda idemo i kuda se kretao Tomislav / Antonio / Gotovac / Lauer.


PREPORUKA

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Muzeji i zbirke

Rijeka je grad neobične, čvornate prošlosti koja bi se mogla usporediti sa stablom masline: dugotrajno, izvijeno, plodovi gorkasta okusa. No, ulje je dobro. Potražite priču o riječkoj prošlosti u njenim muzejima, bogatim zbirkama i izložbama.


Nudimo vam na pladnju: Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, Prirodoslovni muzej Rijeka, Muzej grada Rijeke, Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Peek&Poke – Muzej informatike i Muzej djetinjstva, Spomeničku knjižnicu i zbirku Mažuranić-Brlić-Ružić u Villi Ružić, Sakralne zbirke Katedrale sv. Vida i Svetišta Majke Božje Trsatske, Izložbu Glagoljica... više>


visitRijeka
ŠTA DAnas? kalendar događanja
Gdje jesti i piti
Trsat
Turistički informativni centar


Bike Rijeka - 40 biciklističkih staza Rijeke i Riječkog prstena

Preuzmite aplikaciju 

Turistička zajednica grada Rijeke – Turistički ured ,Užarska 14 / 51000 Rijeka
tel. +385 51 315 710, fax. +385 51 315 720, e-mail: Rijeka@visitRijeka.hr

Turistički informativni centar ,Korzo 14 / 51000 Rijeka
tel. +385 51 335 882, e-mail: info@visitRijeka.hr