Your alt text
visitRijeka
visitRijeka
visitRijeka - Facebook visitRijeka - Youtube visitRijeka - Twitter visitRijeka - Instagram visitRijeka - Flickr visitRijeka - Issuu
visitRijeka - shadow under header

Svibanjska riječka rapsodija

Poštovani,

svibanjsko sunce izvući će brojne programe na otvoreno, ali bez obzira na vremensku prognozu, ovaj će nam mjesec ponuditi i cijeli niz događanja za najrazličitije ukuse. Na samom početku svibnja, ljubitelji teatra dolaze na svoje uz jubilarno 25. izdanje Međunarodnog festivala malih scena. Slijedi natjecanje mladih barmena, prvi riječki Picnic – festival piva i roštilja i drugi Hrvatski festival burleske i kabarea. Student Day Festival tradicionalno na proljeće okupira Rijeku, a krajem mjeseca na samo Korzo uplovljavaju tradicijske barke uz mnoštvo programa u sklopu festivala mora i pomorske tradicije Fiumare.

Sve to i više najavljujemo u našem novom newsletteru, brošuru ŠTA DAnas s kalendarom događanja za svibanj u pdf-u možete prolistati na našem ISSUU profilu, a uvijek ažurna događanja u Rijeci i prstenu možete svakodnevno pronaći na našim ŠTA DAnas? mrežnim stranicama.

Želimo Vam ugodan svibanj u Rijeci!

Vaša Turistička zajednica grada Rijeke

NOVOSTI I NAJAVE

Međunarodni festival malih scena 25. put na daskama koje život znače

Festival malih scena

Jubilarno, 25. izdanje Međunarodnog festivala malih scena započinje 4. svibnja.

U konkurenciji ovogodišnjeg Festivala osam je predstava kazališta iz Hrvatske, Srbije, Italije, Austrije i Rusije, a predstave će se izvoditi u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca te u dvorani Filodrammatice.
Kao i svake godine, Međunarodni festival malih scena znači susret s vrhunskim kazališnim glumcima, renomiranim redateljima te niz hvaljenih predstava koje na estetski uzbudljiv način propitkuju kompleksni puls vremena, univerzalna pitanja društva i bolne traume pojedinca. Za vrijeme trajanja Festivala u Galeriji Kortil bit će postavljena izložba kazališnih plakata Borisa Bućana.


Kokteli na Korzu uz Havana Junior Barmen Cup

Havana Junior Barmen Cup

Natjecanje „Havana Junior Barmen Cup 2018.“ okupit će sve koji su ove godine završili školu barmena te će svoja novo stečena znanja imati priliku pokazati riječkoj publici.

Osim natjecanja koje ugošćuje Champagne bar Pommery, najavljen je i pravi mali godišnji odmor za sve prisutne uz koktele, kubansku muziku, plesačice, uživanje u hladu suncobrana i zabavni program.


Picnic pored Guvernerove palače uz novi festival craft piva i roštilja

Picnic

U Rijeci će se, po prvi put, održati Picnic - festival craft piva i roštilja.

Festival će se održati 11. i 12. svibnja, u predivnom prostoru parka Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja - Guvernerove palače, a posjetiteljima će ponuditi uživanje u vrhunskom craft pivu te zalogajima koje će pripremati majstori roštilja. Organizatori najavljuju veliki izbor piva poznatih craft pivara, gastro delicije, radionicu varenja piva, ali i u bogati zabavni program - u petak, 11. svibnja, posjetitelje će zabavljati Two Stupid Dogs te DJ Alen Tibljaš, dok će u subotu svoje nastupe održati bandovi Coffee Shop Acoustic te popularna Vatra.
Ulaz će prvoga dana biti slobodan, dok će se drugog dana naplaćivati 30 kn.


Student Day Festival - dva dana vrhunske zabave

Student Day Festival

Najveća studentska zabava u regiji donosi nam dva dana ludog provoda na dva floora uz veliki broj domaćih i inozemnih izvođača.

Tu su i nagradne igre, raznorazne radionice, kulturne manifstacije i sportski izazovi, a to je samo dio onoga što nas čeka na Student Day festivalu 2018.
Najavljeni su i headlineri ovogodišnjeg izdanja Student Day Festivala, koji će upravo na njemu proslaviti tri desetljeća postojanja – legendarno Hladno pivo, a tu su i Bajaga i Instruktori, S.A.R.S., TBF, Sajsi MC, Krankšvester...


Kabaret i burleska već 2. godinu za redom plove na brodu Nina

Hrvatski festival burleske i kabareta

Prošle godine dobili smo prvi Hrvatski festival burleske i kabarea, a ove se godine vraća još veći i jači.

Festival se održava u terminu od 24. do 27. svibnja većim dijelom na brodu Marina, uz završnicu u Zagrebu.
Da burleska nije samo show, nego je i način života, vidjet ćemo i ove godine uz natjecanje za krunu best of Boylesque, natjecanje za najbolju neo (modernu) burlesku, najbolju klasičnu burlesku te natjecanje i show „World of Diversity“. Uz show program, najavljeno je i čak 14 radionica na brodu Marina i u Klubu Mladih, a Marina će ugostiti i tattoo majstora, nudit će mogućnost photo-sessiona i stiliziranja frizura za posjetelje te štandove s vintage i burlesk ponudom. (foto: Jao Carlos Photography)

UKRATKO

Fiumare

Fiumare

Fiumare, festival mora i pomorske tradicije s kvarnerskim obilježjem, od 30. svibnja do 6. lipnja ponovno nas vraća “100 godina u prošlost", u doba kada je prostor uz Mrtvi kanal bio mjesto svakodnevnog intenzivnog trgovačkog prometa. Povezujući pomorsku i trgovačku tradiciju prošlosti s današnjom svakodnevnicom, Fiumare će i ove godine biti svojevrsni vremeplov na autentičnim lokacijama Mrtvog kanala i Verdijeve ulice.


Riječki tunel

Novo radno vrijeme Riječkog tunela

Nova podzemna riječka ulica, prošle godine otvoreni Riječki tunel, počevši od 1. svibnja radit će svaki dan u vremenu od 10 do 20 sati, sa zadnjim ulaskom 19.45 sati. Ponovno uređeni i za javnost otvoren tunel dug 330 m vodi od katedrale sv. Vida do ulice Dolac, a izgradila ga je talijanska vojska u razdoblju od 1939. do 1942. godine.


Zeleni tjedan

Riječki zeleni tjedan

Rijeka će sudjelovati u obilježavanju Europskog zelenog tjedna, koji se održava u periodu od 21. do 26. svibnja na temu „Zeleni gradovi za zeleniju budućnost“. Bogati program uključivat će brojne izložbe na raznim lokacijama, sajam cvijeća, izložbu i štandove na Korzu, akciju čišćenja korita Rječine, akciju pošumljavanja, program u Harteri udruge Mandala, otvorenje parka Pomerio, predstavu, niz predavanja i radionica te još niz drugih događanja.


PREPORUKA

Bike Rijeka

Biciklom po Riječkom prstenu

Bogata poviješću i tradicijom, ova je regija mjesto osebujnog susreta mora i gorskog kraja.


U potrazi za pravom mjerom dinamičnih događanja, ugodnog ambijenta i lijepe prirode u okruženju, područje Riječkog prstena je bez svake dvojbe ostvarilo idealan spoj zabavnog
života, prekrasnih plaža, romantičnih starih gradića, prepoznatljive gastro ponude i gostoljubivog podneblja. Na tom tragu stvorena je Biciklistička transverzala Riječkog prstena - biciklistička ruta koja ljubiteljima aktivnog odmora i rekreacije pruža jedan drugačiji doživljaj područja oko Rijeke. Doživite ga. Na dva kotača! više>


visitRijeka
ŠTA DAnas? kalendar događanja
Mjesta za izlaske
Dolazak u Rijeku
Turistički informativni centar


Rijeka 220

Bike Rijeka - 40 biciklističkih staza Rijeke i Riječkog prstena

Preuzmite aplikaciju

Bike RijekaTuristička zajednica grada Rijeke – Turistički ured ,Užarska 14 / 51000 Rijeka
tel. +385 51 315 710, fax. +385 51 315 720, e-mail: Rijeka@visitRijeka.hr

Turistički informativni centar ,Korzo 14 / 51000 Rijeka
tel. +385 51 335 882, e-mail: info@visitRijeka.hr