tzrijeka2013HR

Pronađite osvježenje na riječkim plažama

Pronađite osvježenje na riječkim plažama Pronađite osvježenje na riječkim plažama Pronađite osvježenje na riječkim plažama Pronađite osvježenje na riječkim plažama


Piše: Andrea Marić

 

Kad zaredaju topliji, sunčaniji dani, misli jednostavno odlutaju put plaža. Rijeka ih ima mnogo. Zahvaljujući blagoj klimi, sezona kupanja traje od proljeća do kasne jeseni. Kuda krenuti? Bilo kuda, od zapada prema istoku ili obratno, Rijeka nudi svakome idealno mjesto pod Suncem. Prije svega valja spomenuti plaže Ploče i Kostanj, koje krasi Plava zastava, simbol uređenja i čistog mora. Plaža Ploče najmlađa je i najuređenija riječka plaža. Nastala je ispod kompleksa bazena na Kantridi i gradu donijela novo kvalitetno ljetno okupljalište koje ne spava ni danju ni noću, a posjetiteljima nudi razne sadržaje u kombinaciji s čistoćom i sigurnošću. Plaža Kostanj prva je u Hrvatskoj u potpunosti prilagođena osobama s invaliditetom. Opremljena je liftom na ulazu u more, a nalazi se u zapadnom dijelu grada, na potezu između Bivija i uvale Preluk. 

 

Kad smo već na tom dijelu, krenimo redom. Preluk je oaza surfera. Idealni vjetrovi tijekom cijele godine omogućavaju ranojutarnje uživanje u surfanju. Uz šljunčanu i betonsku plažu, tu se nalazi i kamp sa svojom plažom. Za one koji žele intimu, uz put se redaju stijene, sve do obalnog puta koji Preluk povezuje s Bivijom. Skalete, Lungomare, Kostanj, Akademija, "S" zavoj... nazivi su kupališnih lokacija na tom potezu. I tako do Kantride gdje se, uz već spomenutu ljepoticu Ploče, nalaze plaže Brgudi, Igralište, Vila Nora i Razbojna. 

 

Nastavljamo prema istoku, gdje se na Pećinama nalaze plaže koje su u 19. stoljeću zajedno s crikveničkom i opatijskom rivijerom činile kupališno odredište Mediterana. To su Križić, Sablićevo, Vila Olga, Glavanovo, Srebrena, Ružićevo i Grčevo. 

 

Do svih kupališta može se doći linijama gradskih autobusa, a posjetitelji s automobilima imaju osiguran parking. Za kućne ljubimce tu su plaže za pse na Kantridi i na Brajdici, na kojima možete nesmetano uživati u kupanju sa svojim čupavcima. Možemo vam još samo preporučiti da se uvjerite sami. Svakog dana boravka u Rijeci možete posjetiti drugu plažu i doživjeti nešto novo. Uživajte!