Tjedan dana u Rijeci dovoljno je da opušteno upoznate mnoge kutke ovoga grada,  osjetite atmosferu, a vjerojatno se i lagano stopite s riječkim ritmom života. Kako je Rijeka na specifičnoj poziciji, odlično prometno povezana s brojnim mjestima, svakako iskoristite koji dan i za izlete. Evo prijedloga kako provesti tjedan dana u Rijeci:

 

  • Posvetite jedan dan Korzu i svemu oko njega – mnoge riječke znamenitosti nalaze se upravo u blizini glavne šetnice. Ako posjedujete “pametni” mobitel ili tablet, potražite QR kodove na njima i doznajte više. Grad još  jednom možete osmotriti iz posve druge perspektive, one morske, ukoliko se prošetate Molo longom, riječkim lukobranom. Ako vam je šetnje ipak bilo previše, iznajmite bicikl.

 

  • Započeti dan na Placi, glavnoj tržnici, rutina je mnogih Riječana. Pridružite im se, a ako odsjedate u privatnom smještaju i sami kuhate, iskoristite priliku i osim razgledavanja nabavite  svježe namirnice i nikako nemojte propustiti ribarnicu! Inspirirani zelenilom s Place, krenite put neke od šetnica uz more ili odaberite jednu od šetnica u okolici Rijeke.

 

  • Jedan dan krenite put Trsata, autobusom ili taxijem, a oni željni malo rekreacije, pješke stubama Petra Kružića iz centra grada. Kad se uspnete, nagrada je tu – Trsatska gradina, svetište Majke Božje Trsatske s perivojem u kojem možete odmoriti, park, niz ugostiteljskih objekata... Dobar način za doći do Trsata je i tuRistički bus – ukrcajte se u centru i putem saznajte mnoge zanimljive priče o Rijeci, Trsatu, ali i Opatiji do koje također možete doći ovim autobusom u istoj turi.

 

  • Na koju god stranu krenuli, uvijek naiđete na neko zanimljivo odredište – Grobnik koji uz svoj ponosni kaštel ima i automotodrom te jedini preostali mlin na Rječini koji još uvijek radi, ili s druge strane ljepoticu Opatiju, malo ali posebno Volosko, šarmantni Kastav... Može i dalje – za sat vremena ste već u srcu Istre, na vrhu Učke, na nekoj od plaža u Crikvenici ili Novom Vinodolskom, prešli ste most i otkrivate otok Krk...

 

  • Obiđite riječke muzeje i zbirke – većina ih je upravo u centru grada, a uz “klasične” muzeje Rijeka se može pohvaliti i jedinstvenim muzejom informatike i tehnologije “Peek&Poke” ili pak Muzejom djetinjstva. Posjetite i gradske galerije.

 

  • Provesti dan na jednoj od riječkih plaža također nije loš izbor, a ukoliko nije sezona kupanja, tu je kompleks bazena Kantrida, s wellness centrom za opuštanje i fitness dvoranama. Navečer pronađite mjesto za zabavu u  klubovima i kafićima, po centru, na zadnjim katovima zgrada s pogledom na Korzo ili pak na jednom od brodova u riječkoj luci.

 

  • Upoznajte zvijezde u jednom od najljepših astronomskih centara u Hrvatskoj i šire, koji uz pogled na nebo nudi i pogled na cijeli zaljev. Ako ste ljubitelji kupovine, odaberite između jednog od dva velika trgovačka centra (Tower Center Rijeka i ZTC) ili gradskog shoppinga. Ovisnici o sportu također će u Rijeci pronaći sadržaje za sebe.  

 

  • Kamo god krenuli, informirajte se prije o kretanju po Rijeci na našim stranicama (bežični internet na frekventnijim lokacijama u gradu je besplatan), preuzmite jednu od riječkih aplikacija na svoj mobitel i dopustite da vas vode, a ukoliko ste još uvijek izgubljeni, potražite naš Turistički informativni centar na Korzu ili ih nazovite na +385 51 335 882.