Posjetom Rijeci i okolnim krajevima, ljubitelji sporta zasigurno će doći na svoje budući da im se pruža mogućnost uživanja u netaknutoj prirodi ili pak u specijaliziranim sportsko-rekreacijskim klubovima grada. Upravo su spoj neposredne blizine mora i okolnog gorja kao i blizina različitih sadržaja faktori koje Rijeku čine odličnim odabirom za sportaše.

 

  • Ljubitelji trčanja, brzog hodanja ili lagane šetnje doći će na svoje već u samom srcu grada – paralelno s riječkom rivom, proteže se lukobran dugačak 2 km s pogledom na  Rijeku s morske strane. Na zapadnoj strani grada smještena je još jedna morska šetnica pogodna za slične aktivnosti – obalni put Kantrida-Costabella-Preluk, koja ima i  fitness sprave na otvorenom.

 

  • Svima koji uživaju u vodenim sportovima,  Rijeka tijekom ljetnih mjeseci nudi niz gradskih plaža, a tijekom cijele godine moguće je  plivati u bazenskom kompleksu Kantrida, jednom od naširoko najljepših, koji u svom sklopu nudi i fitness i wellness centre.

 

  • Desetak kilometara izvan Rijeke, prema sjeveru, na području Grobnika smješten je i istoimeni automotodrom, a u neposrednoj blizini je i mali aerodrom na kojem djeluje Klub za slobodno letenje „Krila Kvarnera“.

 

  • Mreža  brojnih biciklističkih staza pružit će vam mogućnost da uživate u svim osjetilima, bez obzira na vrstu podloge, blage ili strme uspone ili različite dužine staza. Biciklistička transverzala ima i pripadajuću mobilnu aplikaciju za jednostavno snalaženje po bicikističkim stazama Rijeke i Riječkog prstena.

 

  • Jadran ima jednu od najrazvedenijih obala u Europi, a njegov sjeverni dio posebno je atraktivan roniocima koji vole roniti na podvodnim grebenima i zidovima. U Rijeci djeluje nekoliko ronilačkih klubova čiji članovi će vam pomoći otkriti ljepote podmorja.

 

  • Uvala na izlasku iz Rijeke, Preluk, gdje je smješten i istoimeni autokamp, poznata je kao iznimno mjesto za windsurfing zbog pogodnih vjetrova koji na tom području pušu, posebice rano ujutro.

 

  • Na svega pola sata od centra Rijeke nalazi se skijalište Platak, jedinstveno po tome što se s njega pruža pogled na more, a zbog brojnih pješačkih i planinarskih staza, vrlo je  popularno i tijekom cijele godine.

 

  • Park prirode Učka u neposrednoj blizini Rijeke pogodan je za najrazličitije aktivnosti – hodanje, slobodno penjanje, jahanje, letenje, speleologiju...