Kalendar događanja


Datum: od Do Prikaži


ARTissue

razne lokacije
24.05.2019 - 26.06.2019

OSTALO

ARTissue

ARTissue je mlad i originalan projekt koji promovira Grad Rijeku kroz različite lokacije performansa, video uratke i fotografije te u njemu sudjeluju mladi i talentirani Riječani. Autorica projekta je umjetnička direktorica plesnog centra K2K Kristina Paunovski.

Predstavljanje ARTissue platforme, 26. lipnja u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, bit će podijeljeno u dva dijela, Izložbe plesnih tijela i plesni performans. 

Kao uvertiru u cijeli projekt, 24. svibnja u RiHub-u, bit će postavljena izložba fotografija nastalih u suradnji s fotografkinjom Josipom Uzelac.

Kroz cijeli projekt ARTissue autorica interpretira ples kroz različite grane umjetnosti i mijenja mu kontekst od onog uobičajenog. Tako kroz fotografije plesnu kompoziciju čini statičnom prikazujući ju kroz fotografski uradak čime se poigrava stvaranjem kompozicije u fotografiji i korištenjem fotografije u statičnom performansu.
Svi programi su podložni promjenama. Svu odgovornost za promjene snose organizatori i Turistička zajednica grada Rijeke nije odgovorna za eventualne promjene u posljednji trenutak.