7 7°C

Kalendar događanja


Datum: od Do Prikaži


Crne Krabulje, izložba u sklopu Risk Change projekta

Muzej moderne i suvremene umjetnosti
14.12.2017 - 22.02.2018

IZLOŽBE

Crne Krabulje, izložba u sklopu Risk Change projekta

Otvorenje 14.12. u 19 sati.

Izložba Crne krabulje bavi se migracijama koje na razini svakodnevnog života u pravilu proizvode neku vrstu ekscesa. Pod tim mislimo da migracijski proces ne može biti rezultat stabilnog stanja, već neke vrste prekoračenja: ovlasti, granice, mjere ili propisa.
S uporištem u umjetničkim praksama i trenutnom društvenom stanju, izložba objedinjuje migracijsku, radnu i ekonomsku problematiku. Fokusira potencijal promjene kao nužnost bivanja i rizik suočavanja sa svakodnevicom koji se odnosi i na migrante i na stanovnike koji trenutno nisu u procesu migriranja. U rasponu od personaliziranih i poetskih pristupa do dokumentarnih i kritičkih, radovi naznačuju spektar (ne)mogućnosti snalaženja u situacijama poremećene sigurnosti i zaštite: stanja dezorijentiranosti i beznađa, napora optimizma i zajedništva. Na sjecištu politike i poezije, druga epizoda međunarodnog projekta RISK CHANGE predstavlja dvanaestero autora koji odmiču od društveno-političke statistike i zalaze u emotivno-psihičku pozadinu migracija. RISK CHANGE nastoji potvrditi migracije kao općevažeće načelo istražujući njihove stvarne i fikcijske mogućnosti izvan dohvata zadanih granica. Svjedoči o bezvremenosti fenomena, kao i o dugotrajnoj umjetničkoj preokupaciji temom lomljivosti ljudskih veza, ekscesom nesigurnosti i odbačenosti koje ova tema izaziva.
Svi programi su podložni promjenama. Svu odgovornost za promjene snose organizatori i Turistička zajednica grada Rijeke nije odgovorna za eventualne promjene u posljednji trenutak.