Kalendar događanja


Datum: od Do Prikaži


Exit: Pluća, predstava

HKD na Sušaku
28.11.2019
U 20 sati
KAZALIŠTE

Exit: Pluća, predstava

Teatar Exit u studenom dolazi u četvrtak 28. s još jednom vrhunskom predstavom – „Pluća“ u režiji Aide Bukvić. Ova koprodukcija Teatra Exit i Gradskog kazališta Sisak nastala je prema tekstu Duncana Macmillana, a glavne uloge povjerene su dvoje provjerenih glumaca, Jadranki Đokić i Amaru Bukviću. Redateljica ovako opisuje „Pluća“:
Mladi, obrazovani i ekološki osviješteni. Recikliraju, gledaju dokumentarce i art filmove, čitaju knjige o pravim stvarima, voze se biciklima i kupuju od onih koji ne izrabljuju. Ali, se i voze automobilima, kupaju u kadi i ponekad ostave vodu da curi bez prave potrebe.
Može li se imati dijete i istovremeno biti ekološki osviješten, tek je jedna od dvojbi koja će se pojaviti kada jednog popodneva On „predloži dijete“. A Ona se previše brine, previše razmišlja i ima veliku, zaista veliku potrebu razgovarati o svemu, razmotriti stvari jer sve učinjeno mora biti i dobro promišljeno.
„Pluća“ su duhovit, emotivan, ponekad i brutalno iskren mentalni slalom generacije kojoj je propitivanje imperativ, a nesigurnost odavno postala stil življenja. Slalom prepun sumnji, strahova i potrebe za bliskosti, u kojem se neka vrata promaše, na nekima se izgubi previše vremena dok se neka zahvate baš onako kako treba, u pravom trenutku na pravom mjestu kada se ipak dogodi Život.

Ulaznice se mogu kupiti online preko sustava mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu i caffe baru Nar urom i sat vremena prije koncerta na blagajni HKD-a.
Svi programi su podložni promjenama. Svu odgovornost za promjene snose organizatori i Turistička zajednica grada Rijeke nije odgovorna za eventualne promjene u posljednji trenutak.