Kalendar događanja


Datum: od Do Prikaži


Global Game Jam Rijeka

Centar tehničke kulture Rijeka
31.01.2020 - 02.02.2020

OSTALO

Global Game Jam Rijeka

Ove godine će se, od 31. siječnja do 2. veljače, u Rijeci ponovno održati Global Game Jam natjecanje u organizaciji Udruge proizvođača igara Primorsko-goranske županije (UPIPGŽ) i Centra Tehničke Kulture Rijeka (CTK Rijeka). Radi se o natjecanju koje se s istom temom održava u isto vrijeme u cijelom svijetu, a natjecatelji imaju 48 sati da naprave svoju videoigru. Global Game Jam svake godine postaje još veći pa ne čudi podatak da za ovogodišnje natjecanje već sad ima 22036 sudionika registriranih na 916 lokacija u 116 zemalja. Rijeka je samo jedna od mnogobrojnih lokacija, no uz otvorenje Europske prijestolnice kulture tog vikenda, smatramo da je vrlo primamljiva lokacija za natjecatelje.

U tih 48 sati natjecatelji i mentori će pokušati napraviti svoju igru, a uz to će steći i nova poznanstva, potencijalne nove prijatelje i partnere, te steći određeno iskustvo, a time si možda otvoriti neka nova vrata. Dapače, neki od prošlogodišnjih natjecatelja sad rade za domaće i strane firme u ovoj industriji što je, s jedne strane, potvrda njihovog talenta i truda, a s druge i potvrda da Udruga pokušava pomoći mladim ljudima iz regije da nađu svoje mjesto u industriji i krenu prema ostvarivanju svojih želja (i snova). Interesantno je da će na Global Game Jamu Rijeka biti i natjecatelja i iz Italije, koji su izrazili želju za dolaskom kod nas što dodatno svjedoči važnosti ovog događaja, kako za gaming industriju u Hrvatskoj, tako i za grad Rijeku, uoči zanimljive europske godine pune interesantnih sadržaja.
Svi programi su podložni promjenama. Svu odgovornost za promjene snose organizatori i Turistička zajednica grada Rijeke nije odgovorna za eventualne promjene u posljednji trenutak.