Kalendar događanja


Datum: od Do Prikaži


Pomagala za slijepe i slabovidne, izložba

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka
19.09.2019 - 06.10.2019

IZLOŽBE

Pomagala za slijepe i slabovidne, izložba

Povodom proslave 70. obljetnice djelovanja Udruge slijepih Primorsko-goranske županije u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka postavljena je izložba „Pomagala za slijepe i slabovidne“. Na izložbi su izložena tiflotehnička pomagala kojima se slijepe i slabovidne osobe koriste u svakodnevnu životu, a koje je Udruga slijepih Primorsko-goranske županije donirala za Tehničku zbirku Muzeja. Riječ je o pomagalima koja slijepim i slabovidnim osobama omogućavaju čitati, pisati, računati, pratiti vrijeme ili igrati društvene igre, a koja su razvojem novih tehnologija postala zastarjela te su ih zamijenili novi uređaji.
Članovi Udruge slijepih i slabovidnih sačuvali su svoja pomagala kao dio tehničke baštine koja je zahvaljujući donaciji Udruge postala dio muzejskoga fundusa. Izložbeni su postav obogatili i umjetnički radovi.
Svi programi su podložni promjenama. Svu odgovornost za promjene snose organizatori i Turistička zajednica grada Rijeke nije odgovorna za eventualne promjene u posljednji trenutak.