Kalendar događanja


Datum: od Do Prikaži


06.06.2019 - 11.07.2019

IZLOŽBE

Izložba finalista nagrade „Radoslav Putar“

Od 6. lipnja u Malom salonu izlažu finalisti nagrade za mlade likovne umjetnike „Radoslav Putar“ koju je 2002. godine osnovao Institut za suvremenu umjetnost iz Zagreba. Nagrada je dio međunarodne mreže YVAA – Young Visual Artists Awards, u suradnji s kojom zagrebački Institut za suvremenu umjetnost i dodjeljuje nagradu, u obliku dvomjesečnog rezidencijalnog boravka u New Yorku.
Do 11. 7. na izložbi će biti predstavljeni radovi Sabine Mikelić, Tina Dožića, Predraga Pavića i Božidara Katića. Rad Tina Dožića „Pjesme za antropocen #3“, kao dio istoimene serije radova, tematizira antropocen orijentirajući se na značajnu ulogu tehnologije u toj epohi. Baveći se modelima zapisa i tehnološkim artefaktima iz bliske prošlosti i sadašnjosti, umjetnik nastoji stvoriti labave veze između različitih simptoma antropocena. Rad je nastao kao kolekcija pronađenih i odbačenih predmeta, zastarjelih tehnologija i alata, digitalnih grešaka i raznih minerala.
Svi programi su podložni promjenama. Svu odgovornost za promjene snose organizatori i Turistička zajednica grada Rijeke nije odgovorna za eventualne promjene u posljednji trenutak.