Kalendar događanja


Datum: od Do Prikaži


Riječke (primijenjene) priče, izložba

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka
15.03.2019 - 15.04.2019

IZLOŽBE

Riječke (primijenjene) priče, izložba

U sklopu održavanja devetog Dana povijesti umjetnosti u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka bit će postavljena tematska izložba Riječke (primijenjene) priče. Riječ je o izložbi koju organiziraju studenti povijesti umjetnosti ujedno i članovi Kluba studenata povijesti umjetnosti ARTeFACT pri Društvu povjesničara umjetnosti Rijeke.
Na izložbi će biti predstavljeni predmeti primijenjene umjetnosti iz razdoblja secesije s područja Rijeke i njene okolice, i ispričane priče koje se uz njih vezuju. Uz autorice izložbe, studentice Irenu Radoslav i Ivu Volović, u osmišljavanju koncepta, a posebice u njegovoj realizaciji, sudjelovali su i brojni drugi studenti povijesti umjetnosti koji su i osmislili priče kroz koje se vezuju uz izložene predmete.
Uz izložbu su osmišljene i prateće aktivnosti namijenjene ciljanim skupinama publike poput likovnih radionica za djecu osnovnoškolskog uzrasta koje će se provoditi u sklopu programa muzejske Čudotvornice, likovne radionice za djecu, a za srednjoškolski uzrast predviđena su vodstva po izložbi. Tijekom trajanja izložbe, dva puta tjedno, bit će organizirana stručna vodstva za posjetitelje.
Svi programi su podložni promjenama. Svu odgovornost za promjene snose organizatori i Turistička zajednica grada Rijeke nije odgovorna za eventualne promjene u posljednji trenutak.