28 28°C

Kalendar događanja


Datum: od Do Prikaži


21.04.2018
između 16 i 16.30 sati
SPORT

Tour of Croatia u Rijeci, biciklistička utrka

Četvrta godina Tour of Croatia, od 17. do 22. travnja, donosi ponovno utrku u kroz šest etapa, na trasi dužoj od 1.000 kilometara diljem cijele Hrvatske. Ove godine očekuje nas još zahtjevnija utrka, u još višoj kategoriji Svjetske biciklističke organizacije (UCI) – 2. HC, s timovima iz najvišeg ranga klasifikacije.

Peta, kraljevska etapa, koja prolazi i kroz Rijeku vozit će se od Rapca do Poklona na Učki, na koju će se biciklisti prvo popeti s istarske pa onda i s kvarnerske strane. Bicikliste se na riječkom Korzu očekuje između 16 i 16.30 sati.

Uz činjenicu da se radi o jednom od najznačajnijih sportskih događaja godine, Tour of Croatia je po ocjenama mnogih i najljepša turistička razglednica koju Hrvatska šalje u svijet. Šest dana snimke iz svih krajeva Hrvatske emitiraju se na više od 170 različitih televizija u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji.
Svi programi su podložni promjenama. Svu odgovornost za promjene snose organizatori i Turistička zajednica grada Rijeke nije odgovorna za eventualne promjene u posljednji trenutak.