7 7°C

Kalendar događanja


Datum: od Do Prikaži


Moje Tvoje Naše: Transnacionalizam, interdisciplinarni tematski festival

Trinaesto izdanje interdisciplinarnog tematskog festivala „Moje, tvoje, naše“ održat će se od 22. do 24. ožujka, u organizaciji udruge Drugo more i u okviru međunarodnog programa State Machines. S ovogodišnjom temom transnacionalizma, festival će se kroz konferencijski i izložbeni program baviti proturječnostima suvremenog svijeta, čemu ponajviše svjedoči ogromna prisutnost granica između/unutar fizičkih prostora država u vremenu najveće globalne povezanosti u povijesti. Festival počinje 22. ožujka otvorenjem izložbe u Malom salonu pod nazivom„ Transnacionalizmi“ kustosa Jamesa Bridlea, jednog od vodećih suvremenih umjetnika i publicista koji se bavi načinima na koje digitalna i mrežna kultura ulaze u fizički svijet. Osim rada Juliana Olivera, koji je zasigurno najupečatljivije umjetničko ime, izložba će okupiti radove Jonasa Staala, Jeremyja Hutchisona, Helen Walker, Haruna Morrisona, Raphaela Fabrea, Daniele Ortiz i skupine Studio Folder. Na konferencijskom dijelu festivala, 23. i 24. ožujka, domaći i međunarodni stručnjaci i umjetnici održat će prezentacije i međusobno raspravljati o temi transnacionalizma. Neki od govornika u velikoj dvorani Filodrammatice bit će Atossa Araxia Abrahamian, James Bridle, Aljoša Pužar i Gordan Bosanac. Ulaz je besplatan na sve programe.

Program:
22.3.-14.4. Transnacionalizam, izložba - Jonas Staal, Jeremyj Hutchison, Helen Walker, Harun Morrison, Raphael Fabre, Daniela Ortiz i Studio Folder, Mali salon, otvorenje 22.3. u 20 sati
23.-24.3. Konferencija, Filodrammatica
Svi programi su podložni promjenama. Svu odgovornost za promjene snose organizatori i Turistička zajednica grada Rijeke nije odgovorna za eventualne promjene u posljednji trenutak.