7 7°C

Kalendar događanja


Datum: od Do Prikaži


Chelsea Wolfe + Brutus, koncert

Trg riječke rezolucije
01.08.2018
u 20 sati
GLAZBA

Chelsea Wolfe + Brutus, koncert

Ciklus Furioza na Trg Riječke rezolucije dovodi svestranu američku glazbenicu Chelsea Wolfe! Bit će to njen prvi samostalni nastup u ovom dijelu Europe.
Chelsea Wolfe u sklopu europske turneje promovirat će svoj šesti album „Hiss Spun“ koji joj je učvrstio status jedne od najupečatljivijih underground glazbenica današnjice. Njen će specifičan glazbeni izričaj u Rijeci upotpuniti bajkovit ambijent Trsatske gradine.

Za razliku od prijašnjih albuma koji su bili vođeni intimom ogoljene folk glazbe („The Grime and the Glow“, „Unknown Rooms“) ili pulsirajućom elektronikom („Pain Is Beauty“, „Abyss“), najnoviji album „Hiss Spun“ izuzetan je zbog kombinacije glasnog basa, tutnjajućih bubnjeva i izdašne distorzije. Sniman u Salemu u Massachusettsu, dijelom je preuzeo ambijent hladne bijele zime Nove Engleske, iako je kostur materijala satkan iz preokreta u Chelseainom osobnom životu za koji sama autorica kaže da ga je obilježilo prihvaćanje vlastite ranjivosti, ljutnja, autodestruktivnost i mračna obiteljska prošlost.

Prije Chelsea Wolf nastupit će belgijski post hardcore bend Brutus. Kako već samo ime implicira, riječ je o žestokom bendu, triu koji stvara ekspanzivan, stratosferski punk.
Postmodernističkom konstrukcijom, dinamikom black metala, hardcore energijom, prog i math-rock ukrasima te čistim pop melodijama koje se mogu otkriti na debitantskom albumu „Burst“, Brutus uspijeva pogoditi u rascjep između Slayera i Savagesa, The Smithsa i Slowdivea, Dillinger Escape Plana i Deusa – a sve sa samo tri člana koji stručno surađuju kako bi svoj zvuk napravili što monolitnijim i emotivnijim.
Svi programi su podložni promjenama. Svu odgovornost za promjene snose organizatori i Turistička zajednica grada Rijeke nije odgovorna za eventualne promjene u posljednji trenutak.