Kalendar događanja


Datum: od Do Prikaži


Hrana na pogled, izložba

Muzej moderne i suvremene umjetnosti
14.05.2019 - 31.05.2019

IZLOŽBE

Hrana na pogled, izložba

U sklopu 24. edukativne muzejske akcije (Pre)hrana u organizaciji Sekcije za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju Hrvatskog muzejskog društva, a povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja, u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti od 14. do 31.5. postavljena je izložba Hrana na pogled.
Ova mala izložba odabranih slika, crteža, instalacija i videa iz zbirki Muzeja moderne i suvremene umjetnosti pokazuje kako su umjetnici posljednjih stotinjak godina prikazivali motive hrane i postavljenog stola.
Izložba ima i popratni program: 18.5. na Međunarodni dan muzeja od 10 do 13 sati bit će održana radionica za polaznike programa LIADO iz OŠ Nikola Tesla, a od 16 do 17:30 radionicu za djecu otvorenu svim zainteresiranima vodit će muzejska pedagoginja Ivana Lučić. Na radionicama će se istraživati privlačnost oblika, boja i tekstura voća, povrća i drugih namirnica te njihov utjecaj na apetit.
Svi programi su podložni promjenama. Svu odgovornost za promjene snose organizatori i Turistička zajednica grada Rijeke nije odgovorna za eventualne promjene u posljednji trenutak.