Kalendar događanja


Datum: od Do Prikaži


12.03.2019 - 31.03.2019

IZLOŽBE

Industrijska baština grada Siska, izložba fotografija

Izložba se priređuje u suradnji s Gradskim muzejom Sisak i Foto galerijom „Siscia Obscura“ iz Siska. Industrijska baština toga grada predstavlja se povijesnim i tematskim pregledom koji autorski potpisuje mr. sc. Vlatko Čakširan, ravnatelj Gradskog muzeja Sisak te ostvarenjima četiri hrvatska fotografa – Stanka Abadžića, Damira Matijevića, Janka Belaja i Miroslava Arbutine. Radovi tih fotografa stavljeni su u sasvim novo okruženje. Njihovo iskustvo ulične fotografije, aktova, reklamne i dokumentarne fotografije suočeno je s tamnim prostorima proizvodnih hala. Izložba spaja povijesni kontekst razvoja Siska i njegove industrijske baštine s umjetničkim pristupom koji konstatira aktualno stanje. Time se nastoji senzibilizirati javnost za temu i potaknuti razmišljanje o industrijskoj baštini kao mogućem razvojnom generatoru Siska. Izložba je ujedno primjer drugim sredinama kako potaknuti raspravu o baštini kao razvojnom potencijalu.


12.03.2019 - 31.03.2019

IZLOŽBE

Industrijska baština grada Siska

Industrijska baština Siska jedna je od najdojmljivijih u Hrvatskoj, a njoj posvećena izložba stiže u Muzej grada Rijeke zahvaljujući suradnji s Gradskim muzejom Sisak i Foto galerijom Siscia Obscura iz Siska. Sisačka baština predstavlja se povijesnim i tematskim pregledom koji autorski potpisuje mr. sc. Vlatko Čakširan, ravnatelj Gradskog muzeja Sisak, te ostvarenjima četiri hrvatska fotografa – Stanka Abadžića, Damira Matijevića, Janka Belaja i Miroslava Arbutine. Radovi tih fotografa stavljeni su u posve novo okruženje. Njihovo iskustvo ulične fotografije, aktova, reklamne i dokumentarne fotografije suočeno je s tamnim prostorima proizvodnih hala. Izložba posljedično spaja povijesnu priču o razvoju Siska i njegove industrije s umjetničkim pristupom koji konstatira aktualno stanje. Time se nastoji senzibilizirati javnost za temu i potaknuti razmišljanje o industrijskoj baštini kao razvojnom generatoru Siska. Izložba je ujedno primjer drugim sredinama kako potaknuti raspravu o baštini kao razvojnom potencijalu.
Organizaciji izložbe pridružuju se riječka udruga Pro Torpedo i Centar industrijske baštine Rijeka. Industrijska povijest i baština Siska ujedno su teme zasebnog predavanja u sklopu izložbe, a o njima će govoriti Vlatko Čakširan.

Izložba se otvara u 19 sati.
Svi programi su podložni promjenama. Svu odgovornost za promjene snose organizatori i Turistička zajednica grada Rijeke nije odgovorna za eventualne promjene u posljednji trenutak.