27 27°C

Kalendar događanja


Datum: od Do Prikaži


Biti izbjeglica / Being a Refugee – a European Narrative, izložba

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka
05.03.2018 - 04.04.2018

IZLOŽBE

Biti izbjeglica / Being a Refugee – a European Narrative, izložba

U ožujku u Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja pristaje putujuća izložba „Being a Refugee – a European Narrative“. Izložba je ostvarena kao dio istoimenog EU projekta u suradnji s 5 muzeja koji sudjeluju na projektu – Gradski muzej Beč, Muzej novejše zgodovine Ljubljana, Muzej srednje Bosne Tuzla, Muzej Vojvodine Novi Sad i riječki Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka. Projekt Being a Refugee bavi se izbjeglištvom na području Europe u 20. stoljeću. Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja sudjeluje na izložbi s tri predmeta kojima se referira na izbjeglištvo u razdoblju nakon Prvog svjetskog rata, u Drugom svjetskom ratu i u Domovinskom ratu.
U sklopu otvorenja izložbe 5. ožujka bit će predstavljen dokumentarni film „I am nobody“ snimljen s tražiteljima azila u Republici Hrvatskoj, a izložba će biti otvorena do 4. travnja.
Svi programi su podložni promjenama. Svu odgovornost za promjene snose organizatori i Turistička zajednica grada Rijeke nije odgovorna za eventualne promjene u posljednji trenutak.