Kalendar događanja


Datum: od Do Prikaži


Japan u Rijeci

HKD na Sušaku
21.02.2020

OSTALO

Japan u Rijeci

Japan u Rijeci je događaj japanske kulture u Rijeci je zajednički organiziran između Turističke zajednice grada Rijeka, NPO JCEA japansko hrvatskog društva razmjene iz Osake i We Link agencije također iz Osake.
Održava se u HKD Sušak, a u sklopu njega moći ćemo pogledati u atriju HKD Sušak izložene oslikane unikate japanskih tapiserija Kakedziku koje je izradio Baikei Uehira sensei sa svojim suradnicima, radionicu kaligrafije za ograničen broj sudionika sa početkom od 17.30, te glavni događaj od 20:00 na kojem će nastupiti HAGAKURE bubnjari iz grada SAGA, sa otoka Kyushu koji će otvoriti događaj izvedbom par dinamičnih tradicionalnih japanskih skladbi na srednje velikim japanskim bubnjevima koje nose sa sobom iz Japana, potom će nastupiti.
Baikei Uehira umjetnik sa svojim pomoćnicima umjetnicima kaligrafije Taiga Uehira i Uehira Seikei uvest će nas u čaroban svijet japanske nematerijalne baštine oslikavanja kaligrafije u kojoj je svako djelo unikat visoke vrijednosti te će uz njih nastupiti i dio originalne postave profesionalne samurajske grupe iz filma KILL BILL, a zovu se KATANAYAICHI. Oni će nam pokazati drevnu vještinu samuraja te vješto korištenje samurajskih sablji. Omogućit će i par sudionika iz publike iskustvo samurajstva. Dobili smo i potvrdu sudjelovanja djela umjetnika iz Grada Kawasaki.
Svi programi su podložni promjenama. Svu odgovornost za promjene snose organizatori i Turistička zajednica grada Rijeke nije odgovorna za eventualne promjene u posljednji trenutak.