Kalendar događanja


Datum: od Do Prikaži


18.02.2020 - 06.03.2020

IZLOŽBE

Jungla života, izložba Maura Stipanova

Mauro Stipanov izlagao je u galeriji Kortil 2016. godine izložbu pod nazivom Introspekcija. Izložba je problematizirala smrtnost i prolaznost kroz posvetu talijanskom pjesniku, esejisti i filozofu Giacomu Leopardiju (1798. – 1837.) te preko 400 izloženih slika lubanja postavljenih na zidove galerije od poda do stropa.
U utorak se otvara nova izložba pod nazivom Jungla života/Jungla della vita s novim radovima motiviranim životom, štoviše njegovom raznolikošću i bogatstvom viđenog u prirodi. Također s neuobičajeno velikim brojem slika, ispunit će galeriju portretima, motivima iz prirode i autoportretima. U tekstu kataloga autor izdvaja dvije misli Emanuela Severina iz knjige "Moć lutanja" objašnjavajući da je taj suvremeni filozof najviše usmjerio njegovo razmišljanje i utjecao na njegov rad u posljednjih petnaestak godina.
Svi programi su podložni promjenama. Svu odgovornost za promjene snose organizatori i Turistička zajednica grada Rijeke nije odgovorna za eventualne promjene u posljednji trenutak.