Kalendar događanja


Datum: od Do Prikaži


01.01.2019 - 31.01.2019

KAZALIŠTE

Mali princ, predstava

Tekst avanturiste, pilota i promatrača zvijezda Antoina de Saint-Exupéryja, priču o dječaku „koji vidi ono što je očima nevidljivo“, je na pozornici Lutkarskog kazališta Ljubljana prvi puta postavio poznati slovenski redatelj Edi Majaron 1979. godine. Predstava je označila važan pomak u razvoju slovenske lutkarske umjetnosti s minimalističkom scenografijom i lutkama apstraktnih formi slavnog slovenskog kipara Petra Černeta.
U novoj, suvremenoj reinterpretaciji redateljice Yulie Roschine predstava će zaživjeti kao bajkoviti mjuzikl inspiriran crno bijelim maštovitim slikama slikarice i ilustratorice Alenke Sottler. S kombinacijom tradicionalnog i suvremenog, svijetlog i tamnog, apstraktnog i realističnog, ona stvara izuzetne likovne prizore, koji mame gledatelja u svijet slobode i mašte. Svoje krajolike plete sa snopovima linija, crta, s istančanim sitnim potezima, koji imaju učinak bajkovitih niti te djeci i odraslima pomažu razvijati vizualnu senzibilnost.

Termini predstave:
Premijera: 29. siječnja 2019. u 18 sati
Za vrtiće i škole: 30. siječnja 2019. u 9.30 sati
Za građanstvo: 30. siječnja 2019. u 18 sati
Svi programi su podložni promjenama. Svu odgovornost za promjene snose organizatori i Turistička zajednica grada Rijeke nije odgovorna za eventualne promjene u posljednji trenutak.