28 28°C

Kalendar događanja


Datum: od Do Prikaži


Povratak na Mjesec, izložba

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka
12.04.2017 - 30.09.2017

IZLOŽBE

Povratak na Mjesec, izložba

Ovorenje izložbe 12.4. u 19.30 sati

Početkom 70-tih godina 20. stoljeća, nakon revolucionarnog leta na Mjesec američkih astronauta, u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka bila je predstavljena putujuća izložba na kojoj su između ostalog bili izloženi i dijelovi svemirskog modula Apolo.
Četrdeset godina nakon tog slavnog događaja Peek & Poke muzej iz Rijeke organizirao je program s nizom radionica i gostujućih predavanja. Muzej istorije Jugoslavije pripremio je izložbu Povratak na Mjesec koja, osim što se bavi odlaskom čovjeka na Mjesec, preispituje futurističke ideje nekada (prije četrdesetak godina) i sada što čini poveznicu s programima organiziranima u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka i muzeju Peek & Poke.
Na izložbi Povratak na Mjesec bit će izloženi predmeti iz fundusa Muzeja istorije Jugoslavije, muzeja Peek & Poke, Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka, Prirodoslovnog muzeja Rijeka, Tehničkog muzeja Slovenije vezanih uz temu futurizma (zamišljanja i promišljanja budućnosti) i osvajanja svemira u širem kontekstu (predmeti iz fundusa s motivima futurizma i svemira, nematerijalna baština, glazba), bit će organizirane i radionice za djecu i odrasle, te organizirati tematska predavanja stručnjaka. Cilj je preispitati sličnosti i razlike u poimanju i viziji budućnosti danas i prije četrdesetak godina.

Svi programi su podložni promjenama. Svu odgovornost za promjene snose organizatori i Turistička zajednica grada Rijeke nije odgovorna za eventualne promjene u posljednji trenutak.