Kalendar događanja


Datum: od Do Prikaži


03.06.2019 - 16.06.2019

OSTALO

Ri Gastro Srdela je IN/ Dani trešanja

Mediteranskom prehranom do dugovječnosti!

Ri gastro i riječki ugostitelji početak lipnja tradicionalno posvećuju adutima mediteranske prehrane i Kvarnera: plavoj ribi i trešnjama.
Mediteranska dijeta kao način života i prehrane smatra se zlatnim standardom za duži i zdraviji život, a središnju ulogu u kulinarskoj tradiciji imaju maslinovo ulje, plava riba, obilje svježeg povrća i voća, te vino. UNESCO ju je uvrstio na reprezentativnu listu svjetske nematerijalne kulturne baštine po nutritivnoj vrijednosti i kao životni stil po mjeri čovjeka.
Tako će prvi tjedan, od 03. do 9. lipnja na jelovnicima zavladati neokrunjena kraljica mora – srdela, iznimno nutritivno bogata i velikog gastronomskog potencijala. Potom, od 10. do 16. lipnja slijedi slatka i sočna vjesnica ljeta - trešnja, najukusnija i najzdravija upravo u vrijeme proslave sv. Vida, zaštitnika grada Rijeke. Možete ju kušati svježu, u slasticama ili ponekim slanim jelima.
Uz popratna događanja i stručna predavanja za zdraviji život, te humanitarnu notu „Moje mjesto pod suncem“ za sretnije djetinjstvo (program socijalne inkluzije djece u riziku od siromaštva, Centar za kulturu dijaloga).

Dođite na Ri gastro dane, uživajte u okusima Mediterana, educirajte se o zdravlju i kulturi stola, a ujedno pomažite djeci!

Utorak 04.06. u 11 sati Radionica sljubljivanja srdele i vina
PAR obrazovna grupacija, Trg Riječke rezolucije 4 – ulaz slobodan
Predavanje Damjana Miletića, mag.oec., voditelja Gastro HUB-a, te demonstracija otvaranja i degustacija vina i jela sa srdelama.

Utorak 11.06. od 18-20 sati Stručna predavanja za zdraviji život
Gradska vijećnica Grada Rijeke, Korzo 16 – ulaz slobodan

Mediteranska prehrana: kako živjeti bolje i dulje

Prof.dr.sc. Toni Valković, dr.med., Zavod za hematologiju, KBC Rijeka

Zdrave masnoće – stup zdrave prehrane
Prof.dr.sc. Alen Ružić, dr.med., Zavod za kardiovaskularne bolesti, KBC Rijeka

Petak 14.06. u 10:30 sati Gastrofešta u povodu Dana grada Rijeke i blagdana sv. Vida, Trg 128. brigade HV i Trg Republike Hrvatske
Podjela mornarskog brodeta i štrudle od trešanja građanima.
Koncert klape Nevera na Korzu od 11 sati.



Popis ugostitelja

Bistro Conca D'oro 
pon-čet 11-00 h pet-sub 11-02 h
Kružna ulica 12
051 213 782
fb/concadorori

Bistro Mornar 
pon-ned 08-23 h
Riva boduli 5b
051 312 222
fb/bistromornar

Bistro-pizzeria Maslina na Zelenom trgu 
pon-sub 11-00 h
Koblerov trg bb
051 563 563
mnzt.hr

Bistro Placa 51 
pon-sub 09-23 h
Riva Boduli 3a
051 546 454
fb/placa51

Primorska konoba 
pon-sub 10 – 00 h
Krojačka 1
095 671 6717
fb/primorskakonoba

Konoba Ribica 
pon-pet 11-00 h, sub 12-00 h, ned 13-00 h
kuhinja radi do 23 h
Pulska 30
051 631 365
fb/konobaribica

Konoba Blato 
pon-pet 8-20 h, sub 8-18 h
Titov trg 8c
051/336-970
konoba-blato.blato1902.hr

Konoba Ćakula 
pon-pet 8-23 h, sub 8-00 h
Pod voltun 15
091 901 4082
konobacakula.hr

Brasserie As 
ned-čet 06-01 h, pet-sub 06-02 h
Trg Republike Hrvatske 2
051 212 148
ugostiteljstvo-as.com

A la carte restoran Kamov 
Hotel Bonavia Plava Laguna
pon-ned 11-23 h
Dolac 4
051 357 817
bonavia.hr

Restoran hotela Continental 
pon-ned 12–22
Šetalište A. K. Miošića 1,
051 440 009
jadran-hoteli.hr

Kavana&Bar Grad 
pon-cet i ned 8-23 h, pet-sub 8-01 h
pon kuhinja zatvorena
Riva Boduli 7 b
051 565 586
fb/kavanagrad

Cukarikafe bar 
Pon-cet 8-00 h pet 8-02 h sub 10-02 h ned 10-23 h
Trg Jurja Klovića 4
099 888 5949
fb/cukarikafe

Rica Gluten Free 
pon-sub 7-22 h, ned 8-14 h
Verdijeva 3b
051 374 593
rica.hr

Slastičarnica Cacao 

pon-cet 8-23 h, pet 8-00 h, sub 9-00 h, ned 9-23 h
Riva 14
091 202 0630
cacao.hr

 

Café Dante
Hotel Bonavia Plava Laguna
pon-sub 7-21 h
Dolac 4
051 357 950
bonavia.hr

Ponuda ugostitelja


Bistro Conca D'oro

Srdela je IN
* Polpetice od srdela na caponati
* Srdele punjene slanim sirom
* Marinirane srdele u teranu na rukoli i tostirana focaccia s maslinama


Bistro Mornar

Srdela je IN
* Dimljene srdele s marmeladom od kapule
* Srdela na savor
* Srdela žar ili frigana s krumpir salatom

Dani trešanja

* Nadina štrudla s trešnjama

Bistro-pizzeria Maslina na Zelenom trgu

Srdela je IN
* Srdele na lavi

Dani trešanja
* Cheesecake s trešnjama

 

Bistro Placa 51

Srdela je IN
* Tris jadranske srdele:
paté od srdele i kapara
ukiseljeni file srdele u agrumima
tatar od srdelice

Dani trešanja
* Pašteta od patke s gelom od Lovranske trešnje
* Millefoglie – trešnje – vanilija – beze
 

Primorska konoba

Srdela je IN
* Pašteta od srdela
* Bruschette sa srdelama
* Ražnjići od srdela s emulzijom od maslinovog ulja, limuna i meda uz blitvu
* Frigane srdele

Dani trešanja
* Ombolo u umaku od trešanja s krumpirom
* Palačinke s domaćim džemom od trešanja
* Panna cotta s trešnjama


Konoba Ribica

Srdela je IN
* Slatko-kisela marinada od srdela
* Srdele in forno s palentom
* Žar/frigana srdela

Dani trešanja
* Čokoladna torta s trešnjama

Konoba Blato

Srdela je IN
* Srdele s radičem i špinatom
* Srdelice u sezamu
*Srdele s krumpirom i rajčicom na padelu
* Pržene srdele
* Srdele na roštilju

Dani trešanja
* Domaća štrudla s trešnjama
* Čokoladne kocke s trešnjama i domaćim šlagom
* Torta od sira i trešanja

Konoba Ćakula

Dani trešanja
* Domaća štrudla s trešnjama

 

Brasserie As

Srdela je IN / Dani trešanja

Dnevni menu
* Tatar od jadranske srdele ili 3 mini canapea od srdele
* Polpeta od srdele i panirana srdela s blitvom
* Čokoladni kolač od trešnje 

 

A la carte restoran Kamov
Hotel Bonavia Plava Laguna

Srdela je IN
* Krema od srdela na čipsu od celera s rukolom
* Savitci srdele s palentom i cherry rajčicama
* Ražnjići srdele na košuljici od pečenog luka

Dani trešanja
* Čokoladna torta s trešnjama i mascarpone kremom
* Bijeli mousse s karameliziranim trešnjama
* Fina pita od sira i trešanja

Restoran hotela Continental

Srdela je IN
* Salata sa srdelama
* Srdela orly i kelj
* Srdela na žaru i krumpir salata

Dani trešanja
* Cheesecake s karameliziranim trešnjama
* Štrudla od trešanja

 

Kavana&Bar Grad

Dani trešanja
* Štrudla od trešanja

Cukarikafe bar

Dani trešanja
* Čokoladni muffini s trešnjama

 

Rica Gluten Free

Dani trešanja
* Savijača od trešanja s heljdom ili kvinojom i javorovim sirupom
(bez glutena, laktoze, jaja i šećera)
* Biskvitni kolač od trešanja i domaćeg kefira
(bez glutena i laktoze) 


Slastičarnica Cacao


Dani trešanja
* Sladoled od trešanja
* Crostata s trešnjama

Café Dante
Hotel Bonavia Plava Laguna

Srdela je IN
* Hrskave bruschette s kremom od srdela i maslinama
Čaša vina Malvazija Istarska Vina Zigante
* Kvarner “Fish n chips”
Čaša vina Zlatna Vrbnička Žlahtina
* Fish burger Dante
(crno pecivo, fileti srdela sa žara, rukola, rajčica, umak od maslinovog ulja,
kapara i limete, čips)

Dani trešanja
* Čokoladna torta s trešnjama i mascarpone kremom
* Bijeli mousse s karameliziranim trešnjama
* Fina pita od sira i trešanja

 

 




Svi programi su podložni promjenama. Svu odgovornost za promjene snose organizatori i Turistička zajednica grada Rijeke nije odgovorna za eventualne promjene u posljednji trenutak.