Kalendar događanja


Datum: od Do Prikaži


Ri gastro Porto Etno

razne lokacije
02.09.2019 - 08.09.2019

OSTALO

Ri gastro Porto Etno

Ri gastro i riječki ugostitelji organiziraju posebno izdanje manifestacije, posvećene promoviranju gastronomskih tradicija i kultura zemalja čije manjine žive i djeluju u našem kraju, a ujedno uvod u Porto Etno festival svjetske glazbe i gastronomije. Programski pravac pod nazivom Kuhinja različitosti na najbolji način utjelovljuje Luku različitosti, slogan kojim Rijeka 2020. godine nosi prestižnu titulu Europske prijestolnice kulture, te pridonosi poticanju solidarnosti i njegovanju tolerancije.
Tom multikulturalnom duhu pridružuju se i riječki ugostitelji, koji Vas pozivaju na uživanje i otkrivanje novih mirisa i okusa, koji će početkom rujna začiniti naš grad.
Dobrodošli na Ri gastro Porto Etno!


Od pon. 02.09. do ned. 08.09. Riječki ugostitelji u svojim objektima pripremaju jela po autohtonim recepturama naših sugrađana, porijeklom iz raznih dijelova Europe i svijeta.

Subota 07.09. Nacionalne manjine kuhaju
Trg 128. brigade HV, od 10.30 do 17 sati – ulaz slobodan
* Nacionalne manjine pripremaju svoja tradicionalna jela
* Proglašenje dobitnika Natječaja za najbolji zaboravljeni kuharski recept, u 15:00 sati (žiri: chefovi Stevo Karapandža i Srđana Jevtić)


Subota 07.09. Program za djecu
Osnovna škola – Scuola elementare Dolac, Dolac 12, od 12 do 17 sati – ulaz slobodan
* Radionica izrade poznatog kolača rigojanči i čitanje priče Rigo Janči
* Nastup dječjih zborova Minicantanti s pjesmama na tematiku hrane

Nedjelja 08.09. POP UP gastro, glazba i cirkus
Centralna tržnica, Kazališni park od 10 do 14 sati – ulaz slobodan
* Kuha chefica Srđana Jevtić
* Sviraju JeboTon ansambl i EtnoRom
* Cirkus/ulični performans Cirkorama

Popis ugostitelja i kuhinja


A la carte restoran Kamov – Mađarska
Hotel Bonavia Plava Laguna
pon-ned 11-23 h
Dolac 4
051 357 817
bonavia.hr

Bistro-pizzeria Maslina na Zelenom trgu – Slovenija
pon-sub 11-00 h
Koblerov trg bb
051 563 563
mnzt.hr

Bistro Placa 51 – Hercegovina
pon-sub 09-23 h (kuhinja 10-22 h)
Riva Boduli 3a
051/546 454
fb/placa51

Bistro - Restoran Lovorka –Makedonija
pon-ned 12- 00 h (kuhinja do 23 h)
Rujevica 6
051 260 244
www.grill-lovorka.hr

Bistro Mornar – Albanija
pon-ned 08-23 h
Riva boduli 5b
051 312 222
fb/bistromornar

Restaurant Molo longo – Španjolska
pon–sub 10–23 h
Riječki lukobran 1
051 301 917
www.mololongo.hr

Bistro Conca D'oro – Indija
pon-čet 11-00 h pet-sub 11-02 h
Kružna ulica 12
051 213 782
fb/concadorori

Brasserie As – Afrika
ned-čet 06-01 h, pet-sub 06-01 h
Trg Republike Hrvatske 2
051 212 148
ugostiteljstvo-as.com

Restoran Peking – Kina
pon-ned 11–00 h
Bože Milanovića 18
051 513 034
www.pekingrestaurant.fullbusiness.com

TAIYO Sushi Restaurant – Japan
pon-čet 11:30 - 23:30 h, pet 11:30 - 00, sub 12 - 00, ned 12 - 23
Verdijeva ulica 19a
051 550 406
www.taiyo.com.hr

Restoran hotela Continental – kuhinja kroz povijest
pon-ned 12–22
Šetalište A. K. Miošića 1,
051 440 009, 091 121 1610
jadran-hoteli.hr

Café Dante – mađarske slastice
Hotel Bonavia Plava Laguna
pon-sub 7-21 h
Dolac 4
051 357 950
bonavia.hr

Rica Gluten Free– bosanske slastice
pon-sub 7-22 h, ned 8-14 h
Verdijeva 3b
051 374 593
rica.hr

Program Porto Etno festivala svjetske glazbe i gastronomije na rijeka2020.eu


Ponuda jela

A la carte restoran Kamov – Mađarska
Hotel Bonavia Plava Laguna

* Hladne punjene paprike sa sirom i šunkom
poslužene sa svježom rajčicom

* Mađarska gulaš juha

* Tokany od puretine s rižom
* Perkelt a la čarda s bijelim rezancima
* Goveđi odrezak u umaku od paprike i pancete

* Rigojanči
* Esterhazy torta

Bistro-pizzeria Maslina na Zelenom trgu – Slovenija

* Gobova juha / Juha od gljiva

* Goveji zrezek v čebulno omako / Goveđi odrezak u umaku od luka
Idrijski žlikrofi / autohtona slovenska (idrijska) tjestenina s nadjevom od
krumpira, luka i začinskog bilja

* Blejska grmada / Bledski desert od biskvita, kreme od vanilije, oraha i slatkog
sirupa poslužen sa šlagom i preljevom

* Pizza sa slovenskom kobasicom iz domaće radinosti, slovenskim mladim
kravljim sirom i gljivama

* Ponuda vrhunskih slovenskih vina:
Pjenušac Sinefisis Rebolium (Prinčič&Četrtič)
Bijelo vino Rebula (Marjan Simčič, 2017)
Crveno vino Modri Pinot (Tilia, 2018)
Desertno vino Muškat Rumeni (Pra-vina, 2017)


Bistro Placa 51 – Hercegovina

Tradicionalna hercegovačka jela priprema chef Ivan Tomašević

* Hercegovačka kalja

* Lešo kozletina
* Pečena janjetina
* Uzljevača

* Dodatna dnevna jela ovisno o ponudi tržnice

* Ponuda Hercegovina vina Vinarije Čitluk

 

Bistro - Restoran Lovorka –Makedonija

* Meza ili predjela

* Pohane kockice feta sira
* Pohane palačinke punjene porilukom i sirom
* Pileći prsti (piletina na trakice pohana sa sezamom)

* Teleća čorba
* Uvijači
* Selsko meso
* Šarska pljeskavica

* Gravče na tavče
* Pečena paprika
* Tarator salata

* Baklava

Bistro Mornar – Albanija

Tradicionalna albanska jela priprema kuhar Samir Šuke

* Tave kosi (piletina i riža zapečeni u jogurtu)

* Kolač trilece
* Baklava s orasima
* Baklava s kokosom


Restaurant Molo longo – Španjolska

Porto-Etno menu za 2 osobe:

* Piće dobrodošlice
* Gazpacho ( španjolska hladna juha )
* Paella ( riža, morski plodovi, biftek, kurkuma)
* Sangria (voćna salata s vinom)


Bistro Conca D'oro – Indija

Autentična indijska jela pripremaju kuhari Daleep & Harishi

* Malai kofta (okruglice od povrća u umaku)
* Chole – curry slanutak (slanutak, luk, rajčica, češnjak, pasta od đumbira)
* Samosa (piletina ili povrće)
* Kadai piletina (piletina, luk, rajčica, češnjak, pasta od đumbira)

Brasserie As – Afrika

Jela priprema kuharica Shenny Wilmah Odingo iz Kenije

* Mtuzi wa Samaki - Riba u curry-kokosu s rižom

* Ogira – Batat s kikirikijem, mlijekom i limunovim sokom

* Samosa – Tijesto punjeno mljevenim mesom ili krumpirom


Restoran Peking – Kina

* Ponuda kineskih jela iz dnevne karte

TAIYO Sushi Restaurant – Japan


Japanske specijalitete priprema chef BiQiang Ye


* Ponuda sushija iz dnevne karte

Posebna Ri gastro ponuda:
(poslužuje se do 17 h)
* Ramen juha
* Curry gulaš s rižom


Restoran hotela Continental – kroz povijest

Porto-Etno menu: Kuhinja hotela Continental kroz stoljeća

* Riblji carpaccio (Italija)

* Domaće krčke šurlice s janjećim žgvancetom
i salatom iz noninog vrta (Hrvatsko primorje)

* Rigojanči (Mađarska)
Sacher torta (Austrija)


Café Dante – mađarske slastice
Hotel Bonavia Plava Laguna

* Rigojanči

* Esterhazy torta


Rica Gluten Free– bosanske slastice (bez glutena)

* Pita sirnica

* Pita krumpiruša

* Baklava

* Tufahije



























Svi programi su podložni promjenama. Svu odgovornost za promjene snose organizatori i Turistička zajednica grada Rijeke nije odgovorna za eventualne promjene u posljednji trenutak.