Kalendar događanja


Datum: od Do Prikaži


10.04.2019 - 12.05.2019

IZLOŽBE

Slike grada, izložba fotografija i video-instalacija

Izložba fotografija i videoinstalacija Slike grada stiže u Muzej grada Rijeke iz Kulturnog centra Beograda. U fundusu te ustanove nalaze se radovi što afirmiraju urbani duh Beograda putem suvremenih umjetničkih formi, a u Rijeci se predstavlja izložbom umjetničke fotografije i digitalnih medija. To uključuje fotografije Milana Tvrdišića i Andreje Leko pod nazivom Jedan u dva, što je svojevrstan foto-dijalog u kojemu portretiraju zajedničke prijatelje i važne aktere gradskoga kulturnog života. Jelena Trpković autorica je serije fotografskih kolaža poznatih osoba nazvanom Zajednički pred vama stoje samo muškarci. Aleksandar Kujučev potpisuje fotografski ciklus koji je nazvao Bio sam srećan / Oh, kako sam lagao, dok Jelena Nikolić daje fotografsku analizu medijskih slika popularne kulture. Pored fotografija, izložba nudi i uvid u dio instalacija iz zbirke Kulturnog centra. Riječ je o video-instalacijama Nemanje Lađića Prošireni predeo, također instalaciji Ane Nedeljković Rabbitland.
Uoči izložbe u Muzeju grada, 9. travnja, Kulturni centar Beograd prikazat će mini-ciklus videa i filmova iz fundusa Centra u Art-kinu Croatia. U riječkom kinu tako će se moći pogledati dokumentarni film Mile Turajlić Druga strana svega, animirani filmove Ane Nedeljković i Nikole Majdaka mlađeg Rabittland i Neputovanja (Untravel). Taj dio programa ujedno uključuje seriju videofilmova Miloša Tomića Muzikalni dnevnici 1 i 2 (Musical Diary 1 & 2), te njegov videofilm Oktobarski salone.
Svi programi su podložni promjenama. Svu odgovornost za promjene snose organizatori i Turistička zajednica grada Rijeke nije odgovorna za eventualne promjene u posljednji trenutak.