Kalendar događanja


Datum: od Do Prikaži


06.09.2019 - 13.09.2019

IZLOŽBE

Stefanie Minzenmay, izložba fotografija

Stefanie Minzenmay višestruko je nagrađivana njemačka autorica koja živi i radi u Neussu. Autorica s visokim stupnjem senzibiliteta na originalan i autonoman način pristupa temama i problemima iz svakodnevnoga okruženja. Serija fotografija naziva Hellerau, koju pokazujemo na ovoj izložbi, nastala je na autoričinu nagradnom rezidencijalnom boravku u Europskom centru umjetnosti HELLERAU. To je zgrada koja je u svojoj preko stogodišnjoj povijesti u nekoliko navrata mijenjala namjenu i sadržaj svoga postojanja, a sada je mjesto okupljanja umjetnika svih provenijencija. To je ambijent koji kontinuirano akumulira snagu stvaranja i istovremeno emanira plemenitost europskoga zajedništva. Naša autorica Stefanie Minzenmay boravi u ovom svetom zdanju i s aparatom u ruci obilazi sve njegove kutke i zakutke fotografirajući sve što je izvan osnovnoga sadržaja. Fotografira male i neprimjetne detalje i scene, a koje su u konačnici dio sveukupnosti i prostora i sadržaja koji se odvija u tom prostoru. Ovo je serija crno-bijelih ili skoro monokromatskih fotografija manjega formata koje na intiman način prezentiraju emocionalna stanja autorice tijekom njezina boravka u Europskom centru umjetnosti HELLERAU.

Izložba ostaje otvorena do 13. rujna 2019. i može se razgledati radnim danom od 10 do 13 i od 17 do 20 sati, subotom od 10 do 13 sati, a nedjeljom i praznikom galerija je zatvorena.
Svi programi su podložni promjenama. Svu odgovornost za promjene snose organizatori i Turistička zajednica grada Rijeke nije odgovorna za eventualne promjene u posljednji trenutak.