Kalendar događanja


Datum: od Do Prikaži


U mreži putova, izložba

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka
11.06.2019 - 11.08.2019

IZLOŽBE

U mreži putova, izložba

Stari putovi, staze i ceste Vinodola tema su izložbe U mreži putova. Izložba obrađuje gustu mrežu kojom je ispresijecan primorski krajolik, pokušavajući dati odgovor na pitanja: tko je i kada gradio ove komunikacije, njima se koristio i kamo vode? Autori izložbe Stjepan Špalj i Tea Rosić te stručna suradnica Mirela Slukan-Altić obradili su stare putove Vindola nastale od početka 18. do polovice 19. stoljeća na prostoru od Drivenika do Bribira, s pripadajućim priobaljem i zaleđem.
Na izložbi su izdvojene glavne dionice koje su u navedenom razdoblju predstavljale žile kucavice gospodarskog i društvenog života. Izložba ima povijesno-etnografski pristup temi, kao samo jedan od mogućih načina razumijevanja povijesne cestogradnje Vinodola. Brojnim kartografskim prikazima, fotografijama i video materijalom obrađena je ova zanimljiva, a ujedno i zanemarena graditeljska baština.

 Otvorenje izložbe je 11. lipnja u 12 sati.

 
Svi programi su podložni promjenama. Svu odgovornost za promjene snose organizatori i Turistička zajednica grada Rijeke nije odgovorna za eventualne promjene u posljednji trenutak.