Kalendar događanja


Datum: od Do Prikaži


Vinski grad

razne lokacije
11.09.2020 - 20.09.2020

OSTALO

Vinski grad

Nakon deset uspješnih događanja širom Hrvatske, projekt Vinskog grada u period od 11. do 20. rujna održati će se i u Rijeci na trgovima Riječke rezolucije i 128. brigade. Vinski grad je prodajni festival namijenjen širokom krugu potrašača koji ne moraju nužno biti vinski znalci ali vole i rado konzumiraju dobra vina. Prvi Vinski grad održan je u Varaždinu, u vrijeme međunarodnog uličnog festivala Špancirfest u kolovozu 2015. godine. Od tad do danas održano je šest izdanja u Varaždinu, tri u Vinkovcima, u vrijeme održavanja Vinkovačkih jeseni, i jedan prošloga ljeta u Puli. Sva dosadašnja događanja svojom su atraktivnošću vinske ponude i ugodnim ambijentom privlačila veliki broj zadovoljnih posjetitelja i vinoljubaca.

Vinski grad sastavljen je od tridesetak bijelih rustikalnih drvenih kućica, a u svakoj će se predstaviti po jedna vinarija, ugostitelj, ili distributer s ponudom inozemnih vina. Glavni partneri u projektu Vinski grad su tvrtka Romerquelle i Roto Svijet Pića koji posjetiteljima nude posebno uređene lounge zone za ugodno druženje. Uz bijele barske stolove i ugodne zone za sjedenje, atmosferu upotpunjava raznobojna rasvjeta i ambijentalna glazba.

Ulaz za sve posjetitelje je besplatan, ali da bi mogli konzumirati vina, potrebno je na jednoj od blagajni kaucirati čašu za 30 kuna, te zamijeniti gotovinu za kupone budući da se sve usluge u Vinskom gradu plaćaju kuponima. Cijene svih proizvoda su promotivne, pa je dobra zabava zagarantirana.


Izlagači – Vinski grad Rijeka 2020:

Romerquelle, Roto svijet pića, Vina DK, Mario Banko, Krauthaker, PZ Gospoja, Pavlomir, Katunar Anton, PZ Vrbnik, Lovrec, Katunar Ivan, Dobra berba, Tudor, Medea, Agris, Roxanich, Skaramuča, Štampar, Vinakoper, Damjanić i Benvenuti.

Koktele će pripremati Scorpio i Roto Svijet Pića, a za ponudu hrane bit će zaduženi: Cheese bar, Rougemarin, Dukat i Reshetka. Za sve pivopije, ponudu pića će dopuniti pioniri craft pivarstva u Hrvatskoj, pivovara Medvedgrad te poznate njemačke pivovare Erdinger I Stiftung Hell.
Svi programi su podložni promjenama. Svu odgovornost za promjene snose organizatori i Turistička zajednica grada Rijeke nije odgovorna za eventualne promjene u posljednji trenutak.