Plaže

Želite odmor u krugu obitelji, aktivan sportski odmor, romantiku, osamu ili provod – Rijeka ima plažu za svačiji gušt.


Riječke plaže

Zbog mediteranske klime u Rijeci sezona kupanja počinje u proljeće i traje do kasno u jesen. Dvije riječke plaže, Ploče i Kostanj, ponosne su vlasnice Plave zastave, najboljeg dokaza o čistoći riječkog mora. More je čisto i plavo, sunce mami, a plaže su brojne, raznolike, velike i bučne, male i osamljene, šljunkovite, betonske, stjenovite, skrivene…

S obzirom na položaj grada, riječke plaže nalaze se na krajnjem istoku i na krajnjem zapadu. Na istoku, na Pećinama, smjestilo se osam plaža, od kojih je većina na tek par minuta udaljena od samog centra grada. Na zapadu ćete idealnu plažu potražiti od Kantride do Preluka – na Kantridi se nudi izbor od pet plaža, a ako niste pobornik morske vode, okupati se i osunčati možete i na Bazenima Kantrida, najljepšem i najvećem bazenskom kompleksu u Hrvatskoj. Od Bivija do Preluka cijeli je niz većih i manjih plaža i uvala povezanih šetnicom s brojnim sadržajima, od ugostiteljskih objekata, sportskih sadržaja do parkova za djecu smještenih u dubokoj hladovini zelenila. Plaža Preluk zbog svog je specifičnog položaja i vjetra koji tamo puše poznata i omiljena među surferima. Uz sve spomenute plaže, na ovom su se području smjestile i neimenovane skrivene uvalice i zavučene plaže za one koje vole osamu, a nekima je moguće prići samo s morske strane.

Do svih plaža voze gradski autobusi. Od autobusnih stanica do plaža je samo nekoliko minuta hoda, a u blizini svih plaža moguće je pronaći besplatni parking.


Popis plaža

ploce_09.jpg

Ploče

Prikaži na mapi

Plaža je ograđena plutačom, ima opremu za košarku na vodi, spust u vodu za invalide, spasilačku službu, ugostiteljske objekte, kabine za presvlačenje, tuš, sanitarni čvor, garažu. U sklopu plaže Ploče su igralište za odbojku na pijesku i bazenski kompleks, a nositelj je Plave zastave.
preluk_02.jpg

Preluk

Prikaži na mapi

Zbog vjetra u ranim jutarnjim satima ova je plaža pravi raj za surfere i jedriličare, a ima mogućnost ulaza manjih plovila s kopna. Plaža je opremljana s tušem i sanitarnim čvorom.
kostanj_01.jpg

Uvala Kostanj

Prikaži na mapi

Gradska plaža namijenjena prvenstveno osobama s invaliditetom. Na kupače paze obučeni spasioci, ograđena je plutačom, ima postavljenu opremu za košarku na vodi, spust u vodu za invalide, ugostiteljski objekt, tuš, parkiralište i sanitarni čvor prilagođene osobama s invaliditetom te je nositelj Plave zastave.
glavanovo_01.jpg

Glavanovo

Prikaži na mapi

Šljunčana plaža idealna je za obitelji s djecom, zbog plitkog ulaza u more i zelenog pojasa iznad plaže u kojem se možete skloniti od sunca. Zbog mirnoće i zelenila ovu plažu preferiraju i osobe starije životne dobi, a opremljena je tušem.
Grcevo_02.jpg

Grčevo

Prikaži na mapi

Plaža je opremeljena s tušem i sanitarnim čvorom, ima ugostiteljski objekt te postavljenu opremu za košarku na vodi.
Plaža za pse Kantrida

Prikaži na mapi

Površine od oko 500 m2, nalazi se na nasipu istočno od pomoćnog nogometnog stadiona Kantrida. Uz prilaz u more nalazi se tuš sa slavinom i gumenim crijevom za pranje pasa, a postavljena je i košarica za otpatke s posebnim vrećicama.
DSC00825.jpg

Plaža za pse Brajdica

Prikaži na mapi

Plaža se nalazi na Pećinama, šljunčana je i opremljena klupom, košaricom za otpad, tekućom vodom, slavinom, tušem i crijevom za pranje pasa. Pristup do plaže moguć je kolnim i pješačkim putem – stubištem od Šetališta XIII. divizije.
sablicevo_04.jpg

Sablićevo

Prikaži na mapi

Jedna od najstarijih riječkih plaža samo je par minuta udaljena od centra grada prema istoku. Na ovoj šljunčanoj plaži podjednako mogu uživati i stari i mladi. Plaža ima tuš, kabine za presvlačenje i sanitarni čvor.
skalete_02.jpg

Skalete

Prikaži na mapi

Plaža prventsveno za mlade i one koji preferiraju sportske aktivnosti na moru i uz more, a posebno će na uređenom igralištu uživati ljubitelji vaterpola u moru. Plaža Skalete ograđena je plutačom te ima tuš i sanitarni čvor.
bivio_01.jpg

Bivio

Prikaži na mapi

Plaža je opremeljena s tušem i sanitarnim čvorom, ima ugostiteljski objekt i tobogan.
igraliste_01.jpg

Igralište

Prikaži na mapi

Na šljunčanoj plaži mogu uživati svi, a posebno obitelji s djecom. Nakon zalaska sunca iz mirne plaže pretvara se u mjesto za izlazak. Plaža ima parkiralište, teren za odbojku na prijesku, ugostiteljski objekt, tobogan, tuš i sanitarni čvor.