Atrakcije

< >
Atrakcije Atrakcije Atrakcije Atrakcije

Mjesta koja možete vidjeti samo u Rijeci i koja je čine posebnom, čuvaju njen duh i pozivaju da je zavolite i prije nego dođete.


Trsatski kaštel

Trsatski kaštel je strateški izbočeni vidikovac na 138 metara visokom brijegu koji dominira Rijekom.


Svetište Majke Božje Trsatske i Franjevački samostan Trsat

Svetište Majke Božje Trsatske najveće je hodočasničko središte zapadne Hrvatske.
Gradska tržnica

Velika tržnica - Placa omiljeno je mjesto Riječana kojima se lice razvuče u osmijeh pri pomisli na objed, još od kraja 19. stoljeća.


Astronomski centar Rijeka

Upoznajte zvijezde u ovom, u Hrvatskoj i široj regiji, jedinstvenom astronomskom centru.


Stari grad

Prošavši ispod Gradskoga tornja, prohodne kule nekadašnjih glavnih gradskih vrata, kroz koja se iz pravca priobalja ulazilo u srednjovjekovnu Rijeku, našli ste se unutar područja riječkoga Staroga grada.


Torpedo – lansirna stanica

Lansirna stanica dio je ugasle tvornice za proizvodnju torpeda i u njezinu su tvorničkom krugu nalazi od 1930-tih.


Riječki tunel

Riječka vojna priča vodi turiste – ispod grada.


Riječka groblja

Mjesta gdje počivaju duše grada, riječka groblja Kozala i Trsat, zaštićene su povijesno-kulturne cjeline i nezaobilazna točka posjeta gradu.
Tarsatički principij

Prolaz podno Starih vrata (Rimskog luka) vodi do unutarnjega trga, foruma Tarsatičkog principija. Ondje je i danas, podno začelja crkvice sv. Fabijana i Sebastijana, dobro sačuvano karakteristično ziđe...


Stube Petra Kružića

Stube je 1531. godine dao izgraditi hrvatski vojskovođa Petar Kružić, a kroz stoljeća su se neprekidno dograđivale (danas ih ima više od pet stotina) i opremale zavjetnim kapelicama.
Lukobran

Postojeći lukobran glavnog lučkog bazena popularno zovu „molo longo“, zbog njegovih 1707 m dužine, a danas je u funkciji putničkog terminala i obalne šetnice.