• Adresa:Trg Riccarda Zanelle 1
  • Web stranica: www.muzej-rijeka.hr
  • Ulaznice:odrasli 40,00 kn / djeca, učenici, studenti i umirovljenici 30,00 kn

Svi znamo: grad bez vlastitog muzeja nije grad. Riječki Muzej dočekuje posjetitelje u parku Guvernerove palače. Aktivnost ustanove vidljiva je na različitim planovima, što uključuje prikupljanje, obradu i restauriranje građe, istraživanja gradske (pa i ne samo gradske) prošlosti, također priređivanje izložbi o značajnim povijesnim temama. 

 

Fundus sadrži građu okupljenu u nekoliko zbirki. Glazbena zbirka čuva odlično očuvane glazbene instrumente i uređaje za reprodukciju zvuka, likovna zbirka radove umjetnika koji su živjeli i stvarali u Rijeci, zbirka dokumentarne građe razne vrste dokumenata iz jučerašnjega gradskog života. Tu su ujedno zbirke filatelije, fotografija, kazališne i filmske građe, oružja, tiska, umjetničkog obrta, zatim zbirka numizmatike, vrijednosnica, medalja i odlikovanja, te zbirka varia (u kojoj se čuvaju razni ostali predmeti).

 

Muzeji zajedno
Ulaznica „Muzeji zajedno“ je zajednička ulaznica za Prirodoslovni muzej Rijeka, Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, Muzej grada Rijeke, Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Peek&Poke, Hrvatski muzej turizma, Muzej Grada Crikvenice, Ustanovu I. M. Ronjgov, Narodni muzej i galeriju u Novom Vinodolskom, Muzej Apoksiomena, Lošinjski muzej i Creski muzej. Ulaznica se može kupiti u jednom od muzeja i vrijedi za posjete u sve navedene ustanove, uključujući i dislocirane zbirke Pomorskog i povijesnog muzeja u Lipi, Kastvu i Dobrinju, Lošinjskog muzeja u Osoru i na Velom Lošinju, te za izložbe u Malom salonu. Cijena je 30 kuna za odrasle osobe, 50 kuna za obitelj te 10 kuna za djecu, studente i umirovljenike, a karta vrijedi 60 dana od trenutka kad je kupljena.

 

Od 1.7. otvorena je izložba Riječki torpedo – prvi na svijetu u željezničkom depou na Žabici, Trg Žabica 4.

Radno vrijeme izložbe o torpedu
Svaki dan od 12 do 18 sati, osim državnim praznicima i blagdanima