• Adresa:Krešimirova 26c
  • Web stranica: www.mmsu.hr
  • Radno vrijeme: utorak-nedjelja od 11 do 18 sati / ponedjeljkom i praznikom zatvoreno
  • Ulaznice:odrasli 10,00 kn / učenici, studenti, umirovljenici 5,00 kn

Muzej ima korijene u Galeriji likovnih umjetnosti, osnovanoj 1948. Šest godina potom pokrenut će Salon 1954 – Izložbu suvremenog kiparstva i slikarstva u FNRJ. To je prva skupna izložba suvremene likovne produkcije tadašnje države. Godine 1960. pokreće Biennale mladih, 1968. Međunarodnu izložbu originalnog crteža, od 1990. predstavlja hrvatske umjetnike na Biennalima mladih Europe i Mediterana. 

 

Ustanova je 1962. preimenovana u Modernu galeriju Rijeka, a 2003. u Muzej moderne i suvremene umjetnosti. Muzej radi na nekoliko zbirki; to su zbirke radova domaćih umjetnika Božidara Rašice, Romola Venuccija i Slavka Grčka, te zbirke crteža, grafike, skulptura, plakata, slikarstva, fotografija i medijske umjetnosti. Izlagačke aktivnosti odvijaju se u Krešimirovoj ulici.

Muzeji zajedno

Ulaznica „Muzeji zajedno“ je zajednička ulaznica za Prirodoslovni muzej Rijeka, Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, Muzej grada Rijeke, Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Peek&Poke, Hrvatski muzej turizma, Muzej Grada Crikvenice, Ustanovu I. M. Ronjgov, Narodni muzej i galeriju u Novom Vinodolskom, Muzej Apoksiomena, Lošinjski muzej i Creski muzej. Ulaznica se može kupiti u jednom od muzeja i vrijedi za posjete u sve navedene ustanove, uključujući i dislocirane zbirke Pomorskog i povijesnog muzeja u Lipi, Kastvu i Dobrinju, Lošinjskog muzeja u Osoru i na Velom Lošinju, te za izložbe u Malom salonu. Cijena je 30 kuna za odrasle osobe, 50 kuna za obitelj te 10 kuna za djecu, studente i umirovljenike, a karta vrijedi 60 dana od trenutka kad je kupljena.