Turistička zajednica Kvarnera
Nikole Tesle 2 / Opatija
+ 385 51 272 988
kvarner@kvarner.hr
Kvarner Info - Vrata Jadrana
+385 51 623 333 / +385 51 628 888
info@kvarner.hr 
www.kvarner.hr 

 

Kvarner je regija raznolikih priča i snažnih emocija. On je ekološki čisto područje bogatog kulturnog i povijesnog naslijeđa te sjajne turističke ponude i aktivnog odmora. Tako je blizu, a opet, drukčiji od vaše svakodnevice.

Kvarner je neprocjenjiv spoj mora, otoka i gorja na iznimno malom prostoru. U samo jednom danu možete ploviti jahtom ili se kupati u moru, a zatim uživati u hladovini nedaleke šumovite unutrašnjosti. Zimi ćete ovdje skijati s pogledom na more, a samo koji kilometar dalje, uživati u bazenu s morskom vodom, opuštajućim wellness tretmanima ili pak dugim šetnjama uz more.
Uređene šetnice i miomirisni vrtovi, stoljetni parkovi i vrhunska zdravstvena usluga u službi su zdravlja i obnavljanja energije te ponovno probuđene životne radosti.

Ali ova je regija i najbolji scenarij za aktivan odmor ili pak uspjele poslovne susrete. Prepustite se gastronomskim užicima. Uživajte u brojnim manifestacijama, kulturnim priredbama i festivalima, posjetite svetišta. Naučite pisati staroslavenskim pismom glagoljicom, postanite majstor u pripremanju mediteranske kuhinje Ili pak uživajte u tradicionalnim događanjima.

Kvarner nudi smještaj u vrhunskim hotelima, apartmanskim naseljima, nautičkim centrima, kampovima i kućnoj radinosti. Spremno vas i sa srcem ugošćuje u vrhunskim slow food restoranima, konobama ili pak kavanama austrougarskog štiha. Ovdje vas čekaju klubovi sa suvremenim glazbenim ritmovima ili pak glazbeni festivali pod zvijezdama.

Kvarner je tu u vašoj neposrednoj blizini i lako dostupan, izvanredno povezan auto-cestama, zrakoplovima, brodskim vezama te željeznicom.