Okolica Rijeke

Zbog svog položaja Rijeka je savršena baza za otkrivati svu različitost koja ju okružuje; u kratkom vremenskom razdoblju moguće je obići međusobno potpuno različita područja – šetati lungomare po ljepotici Opatiji, zimi skijati na Platku ponad Rijeke, isprobavati istarske specijalitete, šetati goranskim šumama, istraživati otoke... Upoznajte naše drage susjede!


Senj

Prikaži na mapi

Grad Senj najveća je urbana aglomeracija na hrvatskoj obali između Rijeke i Zadra. Područje grada obuhvaća morsku obalu u dužini od 76 km, a smješten je između mora, obronaka Kapele i Velebita, najveće planine u Hrvatskoj.
Medveja

Prikaži na mapi

Medveja, nekad mala ribarska lučica, danas je poznato turističko odredište. Velika šljunčana plaža glavna je turistička atrakcija, a u zaleđu je Park prirode Učka.
Klana

Prikaži na mapi

Mjesto Klana, 18 kilometara udaljeno od Rijeke, ispisuje sve intenzivniju turističku sadašnjost. Za rekreativne šetače i planinare, kao i bicikliste, ovdje su uređene i obilježene biciklističke staze i šetnice te zajedno s povijesnim znamenitostima koje se uz njih nalaze Klanu povezuju u zanimljivu i važnu kariku riječkog prstena.


Novi Vinodolski

Prikaži na mapi

U središnjem dijelu sjevernog Hrvatskog primorja, iz stare frankopanske utvrde zvane Novigrad, razvio se i proširio uz morsku obalu turistički grad Novi Vinodolski, središte današnje Rivijere Novi Vinodolski.
Ičići i Ika

Prikaži na mapi

Smješteni uz samu Opatiju, Ičići su danas poznati nautički centar. ACI Marina ima oko 300 vezova u moru i 40 suhih vezova, te nudi kompletan nautički servis, a vlasnik je i visokog ekološkog priznanja „Plava zastava“.
Mošćenička Draga

Prikaži na mapi

Općina Mošćenička Draga područje je koje se urezalo u stjenovite klisure istočne obale plemenite Istre. Pomalo “odvojena od svijeta” desetljećima mami turiste, znatiželjnike, vikendaše, šetače, športaše, umjetnike i ljubitelje prirode.
Jelenje

Prikaži na mapi

Svega 15 kilometara udaljeno od Rijeke nalazi se Jelenje, kraško područje na nadmorskoj visini od tristotinjak metara, zbog koje mu je klima mediteransko-kontinentalna. Govor je autohtonog stanovništva grobnička čakavština, koja je 2011. godine proglašena zaštićenim nematerijalnim kulturnim dobrom Republike Hrvatske.Volosko

Prikaži na mapi

U vrijeme dok Opatija još nije postojala kao mondeno turističko odredište, Volosko je bilo sjedište kotara, trgovačka luka i administrativno-upravno središte.
Grobnik i Platak

Prikaži na mapi

Ponos Grobnika - najočuvaniji svjedok davnih vremena svakako je Frankopanski kaštel koji se smjestio na 466 metara visokom brijegu, između lijeve obale Rječine i Grobničkog polja.
Cres

Prikaži na mapi

Otok Cres smješten je u prostranom Kvarnerskom zaljevu i najveći je jadranski otok. Obala otoka je razvedena, obiluje mnogim uvalama i šljunkovitim plažama na svom zapadnom i južnom dijelu, dok su sjeverni i istočni dio ovjenčani strmim i surovim stijenama.


Lošinj

Prikaži na mapi

Tamo gdje se zvijezde najljepše vide, gdje se diše punim plućima i gdje se isprepliću valovi Istre, Kvarnera i Dalmacije u kojima veselo pliva posljednje sjevernojadransko jato dupina – nalazi se lošinjski arhipelag.


Viškovo

Prikaži na mapi

Općina Viškovo smjestila se sjeverozapadno od Rijeke. Nudi sve pogodnosti življenja u malom mjestu obogaćenim svim potrebnim resursnima, a blizina grada Rijeke, Opatije i graničnog prijelaza sa Slovenijom obilježja su koja mjesto čine još privlačnijim.
Lovran

Prikaži na mapi

Lovran je u srednjem vijeku poznat kao grad pomoraca, ribara i trgovaca. Dobra klima, bujna mediteranska vegetacija i povoljan zemljopisni položaj omogućili su snažan razvoj turizma na prijelazu iz XIX. u XX. stoljeće.
Gorski kotar

Prikaži na mapi

Gorski kotar je regija koja povezuje kontinentalnu i mediteransku Hrvatsku. Krenete li iz Hrvatskog primorja u unutrašnjost Hrvatske ili obrnuto, nalazite se u regiji koja Vam pruža mnoge mogućnosti za ugodan odmor, obilazak bogate kulturne baštine i prirodnih atrakcija te sudjelovanje u zanimljivim manifestacijama.
Crikvenica

Prikaži na mapi

Uz prirodne ljepote, čisto more i zrak te gostoljubive domaćine, glavni razlog za odmor u Crikvenici je, već više od stotinu godina, vrlo ugodna, blaga, stabilna i zdrava mediteranska klima i mikroklima s blagim zimama i ne prevrućim ljetima, koja je omogućila razvoj zdravstvenog turizma.
Bakar

Prikaži na mapi

Grad Bakar nalazi se na sjevernom Jadranu i dio je Primorsko-goranske županije. Proteže se od Bakarskog zaljeva pa sve do Vrha Risnjaka, a tvore ga drevni Bakar, kao njegovo administrativno i kulturno središte te okolna mjesta Hreljin, Krasica, Kukuljanovo, Plosna, Ponikve, Praputnjak, Škrljevo i Zlobin.
Kraljevica

Prikaži na mapi

Grad Kraljevica je smješten na ulazu u Bakarski zaljev na raskrižju putova koji vode sa sjevera prema jugu i iz unutrašnjosti prema otocima, a u sastavu su mu naselja Kraljevica, Šmrika, Bakarac, Križišće te Veli i Mali Dol.
Krk

Prikaži na mapi

Među 1185 otoka u Hrvatskoj jedan je zlatni, Insula Aurea – otok Krk. Smješten u središtu Kvarnerskog zaljeva, prepoznat je kao jedno od najatraktivnijih turističkih odredišta. Blaga mediteranska klima, povoljan geografski položaj te raznolikost prirodnih i kulturnih ljepota, još su mu u antici odredili naziv „zlatni otok“.
Kastav

Prikaži na mapi

Kastav je sazdan na 365 metara visokome brijegu ponad Kvarnera, na sjevernome Jadranu. U neposrednoj je blizini Rijeke i Opatijske rivijere.
Opatija

Prikaži na mapi

Opatija, elegantna turistička destinacija, središte je rivijere s najdužom tradicijom u turizmu Hrvatske. Građena na prijelazu 19. u 20. stoljeće, do danas je zadržala sklad s prirodom.
Kostrena

Prikaži na mapi

Kostrena je staro popularno primorsko mjesto, prvi puta spomenuto početkom 15. stoljeća. Smještena je u neposrednoj blizini grada Rijeke, uokvirena uvalom Martinšćica i Bakarskim zaljevom.
Učka

Prikaži na mapi

Park prirode Učka, ukupne površine 160 km2, obuhvaća masiv najviše istarske planine Učke i dio Ćićarije. Najviši vrh Učke je Vojak (1401 m) na kojem je smještena kula u funkciji vidikovca i suvenirnice, a veličanstven pogled koji se pruža na Istru, Kvarner, otoke, Velebit...
Istra

Prikaži na mapi

Istra je najveći jadranski poluotok i zemlja čudesnih plavo-zelenih krajolika. Razvedenu zapadnu obalu čine uvale, plaže i živopisni povijesni gradići – elegantni Umag i Novigrad, turistička meka Poreč, prekrasni Vrsar te Rovinj, glasovita oaza mediteranske romantike.