Koliko god se ovo mjesto činilo malim, Ičići su u srednjem vijeku bili značajni kao veprinačka luka za utovar drva. Kasnije su ovdje sagrađeni veliki jezuitski posjed i barokni samostan. Smješteni uz samu Opatiju, Ičići su danas poznati nautički centar. ACI Marina ima oko 300 vezova u moru i 40 suhih vezova, te nudi kompletan nautički servis, a vlasnik je i visokog ekološkog priznanja „Plava zastava“. Smještajne mogućnosti u Ičićima su vrlo raznolike, tu se nalazi hotel Ičići, mnoge luksuzno opremljene vile i apartmani, a ljubiteljima kampiranja na raspolaganju je autokamp okružen prekrasnim zelenilom.

 

U samom centru mjesta smještena je velika plaža (također nositelj „Plave zastave“), koja nudi razne sportske sadržaje kojima ćete nadopuniti kupanje i sunčanje. Osim odbojke na pijesku, jedrenja, skijanja na vodi, parasaila svoje slobodno vrijeme možete upotpuniti ronjenjem, tenisom, pješačenjem uz Lungomare, penjanjem i dr., ali i noćnim izlascima u obližnjoj Opatiji.

Sredinom 19. stoljeća završilo je razdoblje Ike kao značajnog brodogradilišta. Umjesto toga, Friedrich Schüller dao je ovdje na jednom velikom zemljištu zasaditi vinovu lozu, voće i povrće radi opskrbe prva dva opatijska hotela.