26 26°C

Jedra puna Fiumanke

05.06.2018
More ispred Rijeke i ove će se godine sredinom lipnja zabijeliti jedrima, što znači da je sve spremno za još jednu Fiumanku

More ispred Rijeke i ove će se godine sredinom lipnja zabijeliti jedrima, što znači da je sve spremno za još jednu Fiumanku. Nakon što je prošle godine postala punoljetna, ovogodišnja 19. Fiumanka održat će se od 7. do 10. lipnja.

Nekoliko različitih regata, svaka s posebnim ciljem i svojom vlastitom pričom, objedinit će svoja jedra u velikoj 19. Fiumanki – pored regate lučkih uprava, humanitarne Rotary regate i europske medijske regate, 9. lipnja u 12 sati startat će velika Fiumanka na kojoj se i ove godine očekuje više od 200 jedrilica.

Prateći programi Fiumanke održavat će se na nekoliko lokacija. Dvodnevni sajam Kupujmo hrvatsko s izlagačima autohtonih proizvoda bit će smješten na Rivi Boduli, dok će prostor ispred Terminala biti namijenjen zabavi i druženju te dijelu sajamske ponude koja je orijentirana na usluge u nautici. U Guvernerovoj palači održat će se konferencija o nautičkom turizmu, a u Muzeju suvremene umjetnosti konferencija vezana uz projekt EPK 2020, na temu financiranja kulture iz privatnog sektora, tako da će i riječka regata biti u službi promocije Rijeke kao buduće europske prijestolnice kulture.

Tijekom Fiumanke održavaju se i različiti tematski programi – od modnih revija, do promocija i izložbi, dok je Gat Karoline Riječke mjesto večernjih koncerata. Ove godine riječku regatu prate izvorni riječki glazbeni izvođači – 8. lipnja nastupaju LET 3 i Krešo i kisele kiše, dok će dan kasnije publiku zabavljati Koktelsi i PleteRi.

 

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.