Porto Etno - festival glazbe i gastronomije

06.09.2018
Exportdelta , 7. i 8. rujna, postat će centar gastronomije i glazbenih užitaka koji će ugoditi , kako okusom tako i glazbom, svakom posjetitelju festivala.

Porto Etno je međunarodni festival koji spaja etno glazbu i izvrsnu kuhinju nacionalnih manjina koje djeluju u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji. Na ovogodišnjem izdanju festivala sudjelovat će brojni izvođači iz Makedonije, BiH, Somalije, Mađarske, Senegala, Italije, Meksika, Brazila, Slovenije i Hrvatske. U glazbenom programu ovogodišnjeg festivala nastupaju: Esma's Band - Esma Redžepova retrospective, Divanhana , Saba Anglana, Širom, Mihaly Dresch & Antal Brasnyó, Bandanera Afrobeat , Denise Dantas, Jennifer Cabrera Fernandez i Porto Etno Orkestar.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Gastronomski program festivala već sad miriše, a kulinarsku raznolikost obogatit će kuhinje nacionalnih manjina Rijeke i Primorsko-goranske županije koje će se predstaviti svojim specijalitetima. U popratnom programu održat će se prezentacija folklora i glazbenih nastupa udruga nacionalnih manjina, kao i niz dječjih radionica.