Ri Rock festival

05.12.2018
Ove godine obilježava se 40. izdanje jednog od najdugovječnijih festivala u Europi - legendarnog Ri Rock Festivala posvećenog demo sceni i mladim glazbenicima.

Tijekom 40 godina najbitnija imena alternativne scene Hrvatske i Balkana barem jednom su zasvirala na festivalu. Ovogodišnje izdanje donosi izmjenu koncepta i novitete, a prijavljeni bendovi dobit će priliku za nastup bez klasičnog koncertnog natjecanja bendova i to uz podršku glazbenika koji su pridonijeli Ri Rock sceni kroz povijest. Nagrada Ri Rock Kipić dodijelit će se pobjednicima festivala nominiranih po kategorijama. Tri glavna pobjednika osvojit će bogate nagrade poput 30 sati snimanja i mastering u Studiu Palach, besplatne probe u Music Boxu i poklon bon za kupnju glazbene opreme u Art of Music trgovinama koje donosi Udruga Ri Rock i Art of Music.


Festival započinje 7. 12. u OKC Palach dodjelom nagrada Ri Rock Kipić i nastupima značajnih imena riječke scene: Denis & Denis i Bajo svira Fit pod voditeljskom palicom Šajete koji će također i zasvirati uz svoj bend Yars. U subotu 8. prosinca pruža se prilika prijavljenim mladim bendovima da nastupe uz podršku bendova One Piece Puzzle, Mandrili i Izet Medošević & Borgie. Veliko koncertno zatvaranje festivala održat će se 14. i 15. prosinca u Pogonu Kulture uz bendove Let 3, Grč, Pankrti, Valter svira Parafe, Po’ Metra Crijeva te ovogodišnja tri pobjednika festivala.