Riječki karneval dobiva novog princa i princezu

06.02.2019
Najavljeni programi u sklopu Riječkog karnevala

Vikendi tijekom Karnevala tradicionalno su rezervirani za plesove na brojnim gradskim lokacijama. Jedna od najpopularnijih lokacija je Dom Zamet gdje se svake subote s početkom u 19 sati održavaju Pusni tanci. Dino Damjanović, organizator manifestacije, istaknuo je da nas očekuje još mnogo plesa i zabave i poziva sve koji još nisu imali priliku da dođu na zabavu pod maskama do kasno u noć.

Tower Center Rijeka i ove godine organizira Izbor princa i princeze, a program je najavio Saša Brusić. Kako bi osvojili krunu i mjesto na postolju mališani će morati uz originalnu masku pokazati još dodatne karnevalske vještine pred stručnim žirijem i prisutnim posjetiteljima. Zbog velikog interesa broj kandidata je ograničen na njih 25, a prijave se primaju unaprijed na e-mail info@tower-center-rijeka.hr ili osobno na Info pultu u Tower Centru Rijeka. Dječje maškarano ludilo na II. katu u Tower Centru Rijeka počinje u 16.30 sati i svi ste pozvani, dodao je Saša Brusić.

Ines Boban - Štiglić iz Turističke zajednica grada Rijeke najavila je i sve ostale programe pred nama. Istaknula je Kazališni vrtuljak u HNK Ivana pl. Zajca, koji se nastavlja izvrsnim programom, mjuziklom Sunset Boulevard. Tijekom Karnevala imamo priliku plesati i zabavljat se na brojnim lokacijama u gradu. Petak je i ove godine rezerviran za Maškarane tance u Pašcu gdje nas zabavlja grupa Fiesta, subota za Pusne tance u Domu Zamet gdje će nas rasplesati Trio Vox i Karnevalske zabave sa Zagrebačkom pivovarom u Export Delti gdje nas ove subote očekuju Grooversi i Jelena Rozga. Ulaznice za koncert u Export Delti su 30 kuna u pretprodaji u karnevalskoj kućici na Korzu ili u Dallas Music Shopu te 40 kuna na dan koncerta na ulazu. Oni najmlađi svakako će uživati u plesu i zabavi pod maskama tijekom cijelog vikenda, na Dječjim maškaranim tancima u MO Podvežica, Dječjoj reduti u Pašcu, maškaranim tancima u Dvorani Zajednice Talijana Circolo te u Tower Centru Rijeka na Izboru princa i princeze Riječkog karnevala. Zabava na dva flora čeka nas i ovu subotu u Riječkom tunelu od 22 sata. Ines Boban – Štiglić također je istaknula Festival srca, koji se svake godine održava od 7. do 14. veljače te čijim povodom se 9. veljače od 13 do 16 sati organizira Maškarani zumbathon u Export Delti na kojem nastupaju plesne skupine Porto Ri, Plesni klub Dance Queen, Zumba Rijeka Andrea i Zumba Eli Trubić. Prikupljena sredstva, donacijom na ulazu, namijenjena su za opremanje novouređenog stana od 100m2 u kojem borave roditelji djece iz svih dijelova Hrvatske koja čekaju operaciju ili se liječe u KBC Zagreb Rebro.