Specijalna knjižnica Art-kino otvara svoja vrata

27.04.2020
Art-kino kreće s postupnim otvaranjem svojih vrata, a prva je na redu Specijalna knjižnica Art-kino.

Nove mjere predviđaju radno vrijeme Knjižnice Art-kino radnim danima od 10 do 14 sati. Kako bi se osiguralo držanje potrebnog razmaka te izbjeglo dolaženje u rizičan kontakt, u prostoru Knjižnice istodobno će moći boraviti najviše pet korisnika, uključujući i osoblje Art-kina.

Korisnici će se trebati pridržavati uputa nadležnih tijela vezanih uz pojačanu higijenu ruku zbog čega će na ulazu u kino biti postavljen spremnik sa sredstvom za dezinfekciju.

Kako bi se ubrzao proces posudbe građe, korisnici mogu unaprijed pretražiti mrežni katalog Knjižnice na poveznici te naručiti željene naslove na adresu program@art-kino.org.

Knjižnica Art-kino poziva sve svoje korisnike da prate daljnje obavijesti na mrežnoj stranici te na društvenim mrežama o mogućim daljnjim izmjenama u radu i uslugama Knjižnice prema uputama nadležnih tijela i ministarstava vezanim uz pandemiju bolesti COVID-19.

Specijalna filmska knjižnica Art-kina prva je takve vrste u Hrvatskoj – potpuno posvećena istraživanju i učenju o filmskoj umjetnosti. Fond Knjižnice vrlo je raznolik te trenutno broji tri inventarne zbirke koje obuhvaćaju knjige podijeljene u Opću i Referentnu zbirku, Periodiku te Audiovizualnu zbirku koja sadrži mnoštvo DVD-a suvremenih i klasičnih filmskih naslova. Građa knjižnice dostupna je svim članovima Filmskog kluba Art-kina.